EA, SimCity'de DRM Olmasını İstememiş

31.03.2013 17:49 Samet Konuksal


   Sahip olduğu DRM sisteminden dolayı oldukça sıkıntılı bir çıkış dönemi geçiren SimCity'nin bu döneminde herkes EA'i suçlamıştı. Fakat açıklamalara bakılırsa EA, zaten DRM sisteminden uzak duran bir firmaymış.
 
   Bir röportaj veren EA Games'in yöneticilerinden Frank Gibeau, EA'in Maxis'i DRM sistemi konusunda zorlamadığını belirtti. Konuşmalarında Gibeau, "EA üst yetkilileriyle Maxis yetkililerinin bütün toplantılarına katıldım. Fakat bu toplantılarda DRM konusunun konuşulduğunu hatırlamıyorum." sözlerini söyledi. 
 
   DRM sistemiyle ilgili açıklamalar yapan Frank Gibeau, "DRM artık ölü bir strateji. Yaşanan örneklerden sonra DRM, oyun piyasasına uymaz hale geldi. Geçtiğimiz dönemde EA'i şeytan gibi gösteren insanlar DRM hususunda Maxis'i de hesaba katmalılar." açıklamalarını yaptı. 
 
   Röportajının devamında Frank Gibeau, konuyla ilgili her iki cepheyi de suçladı. Gibeau'nun belirttiklerine göre EA üst yetkilileri SimCity'le fazla ilgilenmemiş, Maxis yetkilileri ise DRM konusunu EA'e açmamışlar.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
SimCity Platformlar: PC Geliştirici: Maxis Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Simülasyon Çıkış Tarihi: 8 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 3 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 3 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 5 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler