EG Editörünün Yazdığı Makale, Sonu Oldu

26.10.2012 11:22 Talha Aynacı


 
 
   Eğlence sektörünün hiç kuşkusuz en güçlü ismi oyunlar. Günümüzde sinema ve müzik sektöründen çok daha güçlü bir duruşa sahip olan oyun endüstrisinde, oyun basını/oyun haberciliği  önemli bir rol oynuyor.
 
   Saygın oyun sitelerinden Eurogamer'ın 2 gün önce yayınladığı bir makale hayli olay oldu. Makaleyi yazan editör Rab Florence'in Geoff Keighley, video oyun basını, Doritos ve Mountain Dew hakkındaki yazısı (yukardaki resime bakarsanız herşeyi daha net anlayacaksınız.) tüm okların kendisine çevrilmesine sebep oldu. Nihayetinde Eurogamer makaleyi sansürledi, buna tepki olaraksa Rab Florene artık Eurogamer için görev almayacağını açıkladı.
 
   Daha sonra Rab Florence yaptığı açıklamada Eurogamer'ın yasal baskılar karşısında (büyük ihtimalle makaleden rahatsız olan isimlerin dava açabilme riskine karşı) makaleyi değiştirmek zorunda kaldığını ve EG'nin kesinlike suçlu olmadığını belirtti. 
 
   Kaynağımıza ulaşarak makalenin orjinalini görüntüleyebilirsiniz. Makalenin koyu kısımları EG tarafından sansürlenmiş. Makale kısaca oyun basınının yeri geldiğinde rüşvet alarak nasıl oyunları birden göklere çıkardığına değinmiş. Bir editörün Twitter üzerinden aniden Tomb Raider'ı öven yazılar yazması ve bir süre sonra aracı firmanın birinden hediye olarak PS3 aldığını belirtmesi sansürlenen kısım olarak göze çarpıyor.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 12 Dk önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 2 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 3 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 3 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS 'Erangel Classic' Haritasını Sunar 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler