ESA: Amerika'daki Oyuncuların Yaş Ortalaması 30

04.08.2012 18:15 Samet Konuksal


   E3 fuarının organizatörü konumundaki ESA şirketi, Amerika'daki oyun endüstrisi adına bazı kullanışlı bilgiler yayınladı. Bu bilgiler sizi şaşırtabilir, hazırlıklı olun.
 
   Belirtilenlere göre 18 yaşın altındaki oyuncu sayısı genelin %32'sini, 18-35 yaş arası oyuncu sayısı %31'ini ve de 36 yaş üstü oyuncular genel bölümün %37'sini oluşturuyor. Gördüğünüz üzere birbirleriyle hemen hemen aynı orandalar.
 
   İstatistiklere göre Amerika'da oyun satın alan müşterilerin, ya da oyuncuların yaş ortalaması 36. 36 yaşındaki oyuncuların ise %52'si erkek, %48'i bayan. Yani burada da hemen hemen bir denge söz konusu. 
 
   ESA'nın yayınladığı bilgilere göre Amerika'daki oyuncuların genelinin %47'si bayan, %53'ü de erkek. Buradaki bşaka bir ilginç bilgiye göre 18 yaşındaki bayan oyuncular, Amerika'daki oyuncu kesiminin %30'undan fazlasını temsil ediyor. Bu konuda daha yüksek olarak tahmin edilen 18 yaş altı erkek oyuncular ise sadece %18'i kapabilmiş.
 
    Son olarak yayınlanan başka bir istatistiğe göre Amerika'daki ev sahiplerinin %49'u bir ev konsoluna sahip. Yani bu, neredeyse her iki kişiden biri anlamına geliyor.

İlgili İçerik Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 2 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 2 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 2 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 3 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler