Eitr Oyununun Yapıcıları, Vikings Dizisinden İlham Aldıklarını Açıkladı

29.06.2015 13:35 Cenk Akyürek


 
     Eitr Viking temalı bir oyun ve yapımcıları olan Tobi Harper ve David Wright'ın tam bir Vikings Dizisi hayranı olduğu ortaya çıktı (hangimiz değiliz ki?). Oyunu tasarlarken Tobi'nin yanına gelen David, "Vikings dizisini hiç izledin mi? Mutlaka izlemesin" der, bunun üzerine Tobi, dizinin tamamını izler ve oyunun konseptini bu dünya üzerine kurmaya karar verir.

     Oyunda yöneteceğiniz shield maiden'ı (Vikinglerin bakire kadın savaşçılarına verdiği ad) zorlu bir yolculuk bekliyor, çünkü oyundaki düşmanların, sizi Dark Souls serisinden bir oyunu oynuyor gibi zorlayacağı söyleniyor.

     Karakteriniz öldüğü zaman bunun bir sonucu oluyor. Bu sonucu da oyunun rulet sistemi belirliyor. Bu sisteme göre tekrar canlandığınızda oyun size ekstra güç veren bir özellik verebileceği gibi, daha çok kırık bir silah ve sizi güçsüz düşüren bir özellik ile baş başa bırakabiliyor. Bu ruleti oynayabilmeniz içinse "favor" adı verilen puanları toplamalısınız. Oyunda ilerledikçe, yeni yerler keşfettikçe ve düşmanlarınızı alt ettikçe bu "favor" puanını kazanabiliyorsunuz. Bu puanları ya rulette kullanabilir, ya da bazı özelliklerinizi güçlendirmek için kullanabilirsiniz.

     Vikings dizisi sonrası Viking kültürüne olan ilgi ülkemizde de bayağı bir arttı. Filmin müziklerini yapan Wardruna adlı grup ülkemizde iki kez konser bile verdi. (Bu arada tekrar gelirlerse mutlaka gidin, tavsiye ederim). Oyunun da ilgi çekici olduğu belli, Viking kültürüne ilgili oyunseverlerin beğeneceğini düşünüyorum.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Eitr Platformlar: PC Geliştirici: Eneme Entertainment Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 5 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 6 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler