Electronic Arts 99 Senesine Kadar Geriledi

09.05.2012 14:45 Samet Konuksal


      Oyun dünyasının ekonomi cephesinde ilginç şeyler yaşanmaya devam ediyor. Electronic Arts her ne kadar 2012 finansal yılını kâr ile kapatsa da, hisse değerleri tarihi düşüşler yaşıyor. Firma finansal açıdan 1999 senesine kadar geriledi!
 
      GamesIndustry'den alınan raporlara göre Electronic Arts dün, şirketin günlük hisse değeri olarak $14.48 ile kapattı. Firma tarihinde en yüksek 60 doları gören Electronic Arts, bu değeri 2005 senesinde görmüştü. Raporda belirtilenlere göre firma, en son 1999 senesinde bu kadar düşük değerle karşılaşmış.
 
      Sanırım Electronic Arts'ın büyük masraflar harcayıp da büyük gelirler elde edemediği projeleri, finans insanlarının güvenini de sarsmış durumda. Örneğin World of Warcraft'a rakip olarak tasarlanan ve proje yapımında 200 milyon dolar harcanan Star Wars: The Old Republic'in 11.2 milyon üyelik rakibi karşısında sadece 1.3 milyon üyesi bulunuyor.
 
      Tüm bu kötü senarolara rağmen analistler, Electronic Arts'ın üstüne düştüğü dijital sektörün firmayı düzelteceğini düşünüyor. Bakalım, ilerleyen günler neleri getirecek?
 

İlgili İçerik Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Birinci Dünya Savaşı Temalı Korku Oyunu Conscript Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Bleach: Brave Souls Xbox One ve Switch Konsollarına Geliyor 2 Saat önce Marvelous Game Sunumu İçin Tarih Verildi 2 Saat önce Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler