Electronic Arts Geçen Sene Star Wars Battlefront Spinoff Oyununu İptal Etmiş

22.02.2020 10:15 Gazali Çetinkaya

 
Kotaku'nun kaynaklarına göre, Electronic Arts sonbahar 2020'de yeni nesil konsollar ile birlikte çıkması planlanan Star Wars Battlefront spinoff oyununu iptal etmiş.
 
Açık dünya unsurlarına sahip Viking kod adındaki oyun en başta EA Vancouver tarafından geliştiriliyormuş ve daha sonra yapım sürecine Burnout ile Need for Speed oyunlarından tanıdığımız Criterion da dahil olmuş.
 
Criterion'ın dahil olmasıyla birlikte geliştirme sürecinde ortaya çıkan bazı problemler nedeniyle Electronic Arts oyunun planlanan tarihten önce bitmeyeceğini anlayınca süreci uzatmak yerine direkt olarak iptal etmeye karar vermiş. Kotaku, oyunun 2019'un ilk yarısında iptal edildiğini öne sürüyor.
 
Şimdi EA Vancouver Anthem 2.0 ve Apex Legends oyunlarına destek oluyor ve Criterion da yeni nesilde Need for Speed serisinin geliştiriciliğini üstlenecek.
 
Bu, Electronic Arts'ın yakın zamanda iptal ettiği ilk Star Wars oyunu değil. Visceral Games, Amy Hennig liderliğinde Ragtag kod adlı bir Star Wars oyunu üzerinde çalışılıyordu fakat stüdyo kapatıldıktan sonra proje EA Vancouver'a taşındı ve oyunun konseptinin farklı bir yönde ilerleyeceği belirtildi. Orca kod adına sahip o proje de iptal edildi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars Battlefront II Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 17 Kasım 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 3 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 4 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 5 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 6 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler