Epic Games, Gears of War Serisini Microsoft'a Neden Sattığını Açıkladı

03.05.2016 15:53 Alkan Adakaner


   Gears of War serisi Xbox markasının en önemli oyunları arasında bulunuyor. Serinin yeni oyunu Gears of War 4 de Xbox One'a özel olarak piyasaya çıkacak. Bu oyun Epic Games tarafından değil de, Microsoft'a bağlı "The Coalation" tarafından geliştiriliyor. Bunun sebebi Microsoft'un bu seriyi Epic Games'ten satın alması. Epic Games'in başındaki isim Tim Sweeney seriyi neden Microsoft'a sattıklarını açıkladı:
 
"İlk Gears of War oyununun maliyeti 12 milyon dolardı ve yaklaşık 100 milyon dolar gelir getirdi. O zamanlar bu durum çok kârlıydı. Daha sonra Gears of War 3'ün maliyeti ise 4-5 kat daha fazlaydı. Bu nedenle kârımız da düştükçe düşüyordu. Sonunda bir hesaplama yaptık. Eğer Gears of War 4'ü geliştirirsek bu bize en azından 100 milyon dolara patlayacaktı. Eğer büyük başarı yakalasak bile ancak maliyeti karşılayacaktık. Bunun aşağısı ise bizi bu sektörden uzaklaştıracaktı. Bu nedenle farklı iş modellerine yöneldik."
 
    Microsoft, Gears of War 4'ün ne kadara mâl olduğuyla ilgili bir açıklama yapmadı, fakat oyunun maliyetinin hiç de düşük olmayacağını tahmin ediyoruz. Buna karşın oyunun satışlarının düşük olma ihtimali de az.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Gears of War 4 Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: The Coalition Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 1 Saat önce Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 1 Saat önce Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 2 Saat önce Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 8 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler