Epic Games Kendi Oyun Mağazasını Açıyor

04.12.2018 19:11 Gazali Çetinkaya

 
Gears of War, Unreal ve son olarak Fortnite ile tanıdığımız Epic Games kendi dijital oyun mağazası "Epic Games Store"u açacağını duyurdu.
 
Epic Games Store ilk başta "elle tutulur miktarda" bir oyun sayısı ile birlikte PC ve Mac için açılacak ve 2019 yılında daha fazla oyun eklenecek ve Android ve diğer açık platformlara gelerek genişleyecek.
 
Mağazanın en dikkat çeken noktası geliştiriciler ve Epic Games arasındaki gelir dağıtım oranları. Açıklamaya göre, Epic Games Store'da yayınlanmış bir oyunun gelirinin %88'i geliştiriciye gidecekken, %12'si Epic Games'e gidecek.
 
Steam ile karşılaştırma yapacak olursak, Steam'de yayınlanmış bir oyunun gelirinin %70'i geliştiriciye giderken, %30'u Valve'a gidiyor. Eğer Steam'deki bir oyun Epic Games'in Unreal Engine 4 motorunu kullanıyorsa geliştiriciye %65, Valve'a %30 ve Unreal Engine 4'e %5 kar payı veriliyor. Epic Games Store'da ise geliştiricinin kullandığı motor ister Unreal Engine 4 olsun ister Unity olsun %88'e %12 uygulanacak, yani Steam'de olduğu gibi %5'lik bir kesinti yapılmayacak. Yukarıdaki grafikten net olarak görebilirsiniz.
 
Bunun dışında Epic Games Store ile ilgili açıklanan diğer ana başlıklar şu şekilde oldu: "Oyuncularla Doğrudan İlişki", "Twitch ve YouTube gibi İçerik Üreticileriyle Bağlantı", "Geliştiricilerin Oyun Sayfalarını Kontrol Etmesi", "Tüm Oyun Motorlarına Açık Olunması".
 
Epic Games Store hakkındaki ilk detaylara unrealengine.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Daha fazla detay The Game Awards 2018 etkinliğinde paylaşılacak.

İlgili İçerik Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 2 Saat önce Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 2 Saat önce Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 3 Saat önce F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 4 Saat önce Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler