Epic Games Mağazası'nın Erişime Açılmasından Sonra PC'deki Dijital Oyun Satışı Azalmış

26.01.2020 21:22 Özgür Eroğlu

 
 
PC platformunda bildiğiniz gibi Steam uzun zamandır rekabet olmadan ilerliyordu. Evet, neredeyse her yayıncı şirketin kendi mağazası vardı ancak Steam'le çok da rekabet ettikleri söylenemez. Epic Games'in ise bu işe dahil olması ile birlikte, işler hiç de beklediğimiz gibi olmamış. 
 
Epic Games ilk kez tam bir yıl boyunca (2019) erişime açık kaldı ve insanlar aynı Steam'de olduğu gibi oyunlarını Epic Games'ten de alabildi. Hatta aynı konsollarda olduğu gibi; Steam, Epic Games gibi uygulamaların sadece birinde çıkan özel oyunlar oldu. Bu durum ister istemez bir rekabet yarattı. Ancak NPD Group'tan analist Mat Piscatella'nın söylediğine göre bu rekabet bu sefer oyuncuları mutlu etmemiş.
 
Hem NPD Group'un hem de ESA'in raporuna göre, PC platformundaki bu rekabet oyuncuların dijital satışlarda daha az para harcamasını sağlamış. Rapora göre oyuncular 2018 yılına göre 2019'da daha az para harcamış. 2018 yılında ise bir önceki yıla göre %2 artış varmış.
 
Sizce bu durumun sebebi nedir? Bu tarz bir rekabetin olmasından memnun musunuz?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler