Epic Games Publishing; gen DESIGN, Playdead ve Remedy Entertainment ile Ortaklığını Duyurdu

26.03.2020 17:11 Gazali Çetinkaya

 
Epic Games, “önce geliştirici” yaklaşımını benimseyen, multiplatform olarak yeni oyun yayınlama girişimini duyurdu.

Epic Games Publishing'de yer alacağını duyuran ilk ortaklar; gen DESIGN (The Last Guardian), Playdead (Inside, Limbo) ve Remedy Entertainment (Control) oldu.
 
Epic Games, oyun geliştiricilerinin iddialı oyunlar yapmaya odaklanabilmesi için sektörün en geliştirici dostu şartlarına sahip olmayı hedefliyor. Bu şartlar:
 
-  Geliştiriciler, ürettikleri eserlerin tüm fikri mülkiyet haklarına ve eserler üzerinde yaratıcılık açısından %100 kontrole sahip olacaklar.
- Epic Games Publishing, geliştirme maliyetlerinin %100’ünü karşılayacak. Buna geliştirici maaşlarından kalite güvencesi, yerelleştirme, pazarlama gibi pazara açılma maliyetlerine kadar tüm yayınlama maliyetleri de dâhil olacak.
- Geliştiriciler eserleri için adil bir pay alacak. Maliyetler düşüldükten sonra geliştiriciler tüm kârın en az %50’sini kazanacak.
 
Epic Games’in Kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, “Biz yayıncılarla çalışırken kendimiz için istediğimiz yayınlama modeli neyse, şu an onu oluşturuyoruz.” dedi.

Epic Games Publishing Genel Müdürü Hector Sanchez, "gen DESIGN, Remedy ve Playdead sektörün en yenilikçi ve yetenekli stüdyoları arasında. Oyun yapmaya sağlam bir vizyonla yaklaşıyorlar.” dedi ve şöyle devam etti: “Onlar kreatif tarafta tam kontrole sahip olacak, Epic de projeyi fonlayıp hizmet sunarak sağlam bir temel oluşturacak.”
 
Daha fazla bilgi, geliştirici ortaklar ve oyunlar önümüzdeki aylarda açıklanacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 8 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler