Eski Call of Duty Oyunlarının Xbox Sunucuları Tekrar Aktif Oldu: Oyuncu Sayısında Patlama!

16.07.2023 17:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Activision tarafından oyunculara sunulan Call of Duty oyunları her dönem karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yeni oyunlarla beraber seri hareketlenmeye devam ederken eski yapımlar da bu kapsamda popülerliğini arttırmayı sürdürüyor. Durumlar böyleyken geçtiğimiz günlerde eski CoD oyunlarının Xbox sunucuları tekrar aktif oldu ve oyuncu sayısında patlama yaşandı.
 
Eski CoD oyunları oynanmaya devam ediliyor
 
 
 
Geçtiğimiz günlerde Activision eski oyunlar için bir dizi sunucu güncellemesi yayınladı ve bu güncelleme bir dizi iyileştirmeyi ve düzeltmeyi beraberinde getirdi. Xbox sunucularının aktif olmasıyla beraber CoD severler eski oyunlara giriş yapmaya başladı. Bildirilene göre bu düzeltmeler Modern Warfare 2'den (2009) Black Ops'a (2010) kadar çeşitli oyunları kapsıyor.
 
Diğer taraftan bu iyileştirmeler ve sunucuların aktif olma durumu oyunların Microsoft / Activision satın alımının bir parçası olarak Xbox Game Pass'e gelmeye hazırlandığının göstergesi. Ancak bu şu an için bu bir varsayımdan ibaret.
 
Yapılan bu iyileştirmelerin ardından özellikle Black Ops'ta 100.000'den fazla oyuncunun çevrimiçi olduğu ortaya çıktı. Birçoğu bu sayının botlar tarafından sağlandığını iddia etse de gerçek oyuncuların yer aldığını söyleyebiliriz.
 
Öte yandan bazı hayranlar için serinin son oyunları çok daha iyiyken bazı hayranlar ise Call of Duty 4: Modern Warfare'den Black Ops II'ye kadar uzanan süreçte Call of Duty'nin en parlak döneminin yaşandığını belirtiyor: 2007 ile 2012 yılları arasında parlayan bu seri hayranlara göre daha sonraları yokuş aşağı inmeye başladı.  
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Kasım 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 4 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 4 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 5 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 5 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler