Europa Universalis ve Crusader Kings'in Ortalama Oynanma Süresi 190 Saat Üzeri

27.02.2014 21:28 Alper Çiftçi


     Paradox Interactive'in sevilen serileri Europa Universalis ve Crusader Kings Steam'in kayıtlarına göre 190 saat üzeri ortalama oynanış süresine sahip. Tam olarak "büyük strateji" olarak adlandırılan bu oyunlar normal strateji oyunlarına nazaran seçtiğiniz ülkenin tüm kontrolünü size veriyor. Paradox'un stratejilerinde savaşlar harita üzerinde basit bir şekilde gerçekleşirken geri kalan ekonomi, diplomasi, teknoloji, politika, üretim ve ticaret gibi bölümler ise fazlasıyla detaylı olarak karşımıza çıkıyor. Paradox'un CEO'su Frederik Wester bu konu hakkında şunları söyledi:
 
     "Oyuncular için paranın değeri çok önemli. Eğer bir oyuna 40 dolar verip bir kere oynuyorsanız, oyunun bu paraya değmediğini düşünebilirsiniz. Ama bir oyuna 40 dolar verip aylarca hatta yıllarca oynuyorsanız muhtemelen bu oyun verdiğiniz paranın hakkını vermiştir. Zaten bizim Paradox olarak amacımız oyuncuların uzun süre oynayabileceği, istedikleri kararları verebileceği, açık uçlu oyunlar yaratmak."
 
      190 saat yaklaşık 8 güne denk geliyor ve bu sadece ortalama oyun süresi. Bu oyunları öğrenmenin oldukça zor olduğunu ve indirim dönemlerinde 5 dolar gibi fiyatlara düştüğünü düşünürsek, oyunu 1-2 saat oynayıp bırakanların yanında, binlerce saat oynayan pek çok sayıda hayrana sahip olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Europa Universalis IV Platformlar: PC Geliştirici: Paradox Interactive Dağıtıcısı: Paradox Interactive Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 13 Ağustos 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 4 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler