FIFA Ultimate Team Para Basıyor!

02.02.2012 13:27 Ersin Kılıç


     İlk olarak 2009 yılında çıkan FIFA Ultimate Team özelliği, serinin son oyunlarında direk olarak oyuncular ile buluştu. Bu sistemi kullanarak kendi hayalinizdeki takımı kurabiliyorsunuz. Peki EA Games'in bu sistemden kazancı nedir?
 
     Dün yaptığı açıklama ile FIFA 12 ve Battlefield 3'ün satış rakamlarını açıklayan EA Games, bugün de FIFA ultimate Team ile ilgili önemli açıklamalara imza attı. yapılan ilk açıklama aktif oyuncu sayısı oldu. Bu açıklamaya göre şu anda FIFA 12 Ultimate Team'i tam 2 milyondan fazla oyun sever kullanıyor. FIFA 12 Ultimate Team'de şu ana kadar, yani Eylül ayından itibaren tam 51 milyon takas yapılmış. Oyunda harcanan para (coffers) ise 13 milyon doları bulmuş.
 
     Tabi Ultimate team'de harcanan bu hayali para dışında sistemin EA Sports'a olan getirisi de bir hayli fazla. EA sports başkanı Peter Moore, Ultimate Team özelliğinin geçtiğimiz finansal yılda firmaya 100 milyon dolardan daha fazla gelir getirdiğini açıkladı. Tabi bu rakam FIFA 12 dışında FIFA 10 ve FIFA 11'i de kapsıyor. 
 
     İlk olarak oyundan ayrı satılan fakat daha sonra seriye entegre edilen FIFA Ultimate Team, beklentileri karşılamışa benziyor. Serinin yeni oyunları ile birlikte muhtemelen bu rakamlarda çok daha fazla artış görebileceğiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
FIFA 12 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: EA Sports Dağıtıcısı: EA Games Tür: Spor Çıkış Tarihi: 30 Eylül 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler