Facebook Oyunları Dava Sürecinde!

Smurf's Village Gibi Oyunların Azımsanmayacak Derecede Hayranı Var.
26.04.2012 13:55 Beril Sergün

 
     Gün geçtikçe sayıları artan Facebook'un oyunları da nihayet günümüz MMORPG'lerinin favori para tuzağı haline gelen Store sistemine yavaş yavaş kavuşuyorlar. Gamasutra'dan alınan bilgilere göre California'da bir kadın, oğlunun oynadığı sosyal oyunlara bir ton para saçması üzerine Facebook'a dava açtı.
 
     Store sistemi basit bir şekilde ilerliyor, oyun içindeki online dükkanlardan gerçek para karşılığı ihtiyacınız olan şeyleri daha kolay bir halde almanızı sağlanıyor. Çoğu zaman burada satılan eşyalar oyunda ilerleyebilmek için alınması kesinlikle zorunlu hale bile getirilebiliniyor.
 
     Açılan davaya göre Facebook, kurallar çerçevesinde 18 yaş sınırı dahil olsa bile 13 yaşın altındaki kullanıcılara ebeveynlerinden izin bile almadan Facebook Kredileri açmakla suçlanıyor. Bu ilginç dava aynı uygulamaları kullanan diğer aileler tarafından da etkili bir şekilde destekleniyor. Davayı açan kadının karşılanmasını beklediği kişisel zararı ise birkaç yüz dolar civarında.
 
     Sıradaki kurban ise Apple. Ipad üzerinden yapılan ilk alışveriş sonrasındaki 15 dakika boyunca şifre sormayan uygulama sayesinde Smurfs Village gibi bedava inen ama daha sonra kredi satın almaya zorlayan oyunlara bilinçsiz çocuklar sayesinde büyük paralar kaybeden aileler dava açma aşamasına hazırlanıyorlar. 

İlgili İçerik Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 1 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 1 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 2 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler