Fallout 4, Çıkış Gününde PC'de Dota 2 ve CS: GO'yu Bile Alt Etti

11.11.2015 00:30 Samet Konuksal


    Senelerden beri büyük merakla beklenen Fallout 4 en nihayetinde bugün çıkışını yapmış ve büyük bir oyuncu kitlesini de peşinden sürüklemişti. Hali hazırda Steam üzerinde çıkan üçüncü parti oyunların rekorunu bir bir kıran Fallout 4, oyun dünyasının en önemli platformları arasında gelen Steam'de en tepeye oynamaya devam ediyor.
 
    Steam'de ne tarz bir oyun çıkarsa çıksın genelde ilk üçte illa ki Valve'ın Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 ve Team Fortress 2 üçlüsünden en az ikisini görüyorduk. Fakat Fallout 4, çıkışıyla beraber Steam istatistik raporlarında Valve'ın oyunlarını bile alt etti.
 
    Geçtiğimiz dakikalarda güncellenen listeye şöyle bir baktığımızda Fallout 4, anlık olarak en çok oynanan oyun olarak karşımıza çıktı. Aşağıda raporun alındığı anda Fallout 4'ü aynı anda oynayan 444 binden fazla oyuncu, oyunu zirveye taşıdı. Tabii gün içerisinde milyonlarca oynanan Dota 2 ve Counter Strike: Global Offensive gibi oyunların elde ettiği en yüksek anlık oyuncu sayısı daha yüksekte görünüyor ancak yıllardan beri Steam'de ilk kez böyle bir durum yaşanıyor, hem de sadece singleplayer oynanan bir oyunun sayesinde.
 
 
    Elde edilen bu sonuç, Fallout 4'ün çıkış gününde PC'de en az 445 bin sattığını gösteriyor. Bir kez daha vurgulamakta fayda var bu veri Fallout 4'ü veya diğer oyunları gün içerisinde oynayan toplam oyuncu sayısını değil, oyunları o an oynayan oyuncu sayısını göstermekte.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 4 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler