Fallout 4'ün Bağımlısı Olan Rus Oyuncu, Bethesda'yı Dava Etti

21.12.2015 23:16 Samet Konuksal


    Sadece Fallout 4 değil, neredeyse bütün Bethesda oyunlarının bağımlılık yaptığı ortada olan bir gerçek. Fallout 4'ün çıkışıyla beraber kendini gerçek hayattan soyutlayan bir Rus oyuncu, daha sonrasında başına gelenlerin ardından işi mahkeme seviyesine taşımayı uygun gördü.
 
    Rusya'nın Krasnoyarsk şehrinde yaşayan bir oyuncu, son üç haftadan beri Fallout 4'ün bağımlısı haline gelmiş durumda. Kendini oyundan uzaklaştıramayan ve hayatının alt üst olduğunu iddia eden oyuncu, önce işinden kovulduğunu, sonra arkadaşlarıyla arasının bozulduğunu ve daha sonrasındaysa eşinin kendisini terk ettiğini belirtiyor. Uyku ve yeme-içme düzenindeki bozukluklardan dolayı sağlığının da kötüye gittiğini söyleyen oyuncu, buna karşılık olarak hem Bethesda'ya, hem de Rusça lokalizasyon firması Softklab'a dava açtı.
 
    Her iki firmadan da tazminat isteyen oyuncu, Fallout 4'ün herhangi bir noktasında bağımlılık yaptığıyla ilgili bir uyarı bulunmadığını söyleyerek, "Eğer bu oyunun bu kadar bağımlılık yapıcı olduğunu bilseydim daha önyargılı yaklaşırdım. Ya satın almazdım, ya da oynama işini tatil dönemine bırakırdım." açıklamalarını yapmış.
 
    Aslına bakarsanız üç haftalık süre bir oyun bağımlılığı için gerçekten kısa ancak Rus oyuncu Bethesda'nın uyarı açığını yakalayarak bundan faydalanmak istemiş gibi görünüyor. Tazminat olarak firmadan 500.000 ruble(7.000 dolar civarı) isteyen Rus oyuncu davadan istediğini koparabilecek mi birlikte göreceğiz.
 
    Daha önceden 2010 senesinde benzer bir dava ABD'de ortaya çıkmıştı. Lineage II'nin bağımlısı olan oyuncu dava açtıktan altı ay sonra NCsoft'tan tazminat bedelini almıştı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 4 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pro Cycling Manager 2024 Profesyonel Bisiklet Sporunu Getiriyor 28 Dk önce PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler