Far Cry 3'te Vaas Karakteri Nasıl Ortaya Çıktı?

12.01.2013 02:33 Samet Konuksal

    Geçtiğimiz seneye damgasını vuran en başarılı oyunlardan birisi Far Cry 3'e de oyunun kötü karakteri Vaas damgasını vurmuştu. Peki ya bu kadar kötü ve psikopat ruhlu olmasına rağmen Far Cry 3 oyuncuları tarafından üst seviyelere taşınan Vaas karakteri, geliştirilme sürecinde nasıl ortaya çıktı?
 
    Ünlü oyun sitesi IGN'e özel veriler paylaşan oyunun baş yapımcılarından Dan Hay, bu süreci anlattı. Aslına bakarsanız Hay'ın belirttiklerine göre ilk yapılan planlamaların arasında Vaas diye bir karakter yokmuş, Bull varmış. 
 
 
    Bir gözünün sakat olmasından dolayı tam göremeyen Bull karakterinin bu role uygunluğu konusunda Ubisoft Montreal ekibi tam emin olamamış. Yapı olarak daha kalıplı bir şekilde karşımıza çıkan Bull, oyundaki ana düşman karakterinin seslendirilmesi için Michael Mando'nun seçmelere katılmasından sonra iptal edilmiş.
 
    
    Michael Mando'dan önce ve sonra olarak ikiye ayrılan karakter tasarım sürecinin ikinci kısmında Ubisoft Montreal, ses ile karakterin görünüşünün benzerlik göstermesi açısından oyundaki karakterde Mando'nun vücut fiziğini örnek almış. Ses aktörlüğü konusundan sonra Bull karakterini rafa kaldırıp sıfırdan bir tasarıma başlayan yapımcı ekibin yeni konuğu Pyro olmuş.
 
    Adından da anlaşılacağı üzere ateş temeli üstüne kurulu olan bu karakterde ilk tasarım Bull gibi bazı fiziksel sakatlıklar yer alıyormuş. Genel manada deri üzerinde yanıkları bulunan Pyro karakteri Michael Mando ile resmi bir şekilde anlaşmaya varıldıktan sonra yerini hepimizin tanıdığı Vaas'a bırakmış. Bu karakterin oyuncuları psikolojik olarak etkileyeceğine inandıktan sonra ekip, tasarım işini sonlandırmış.
 
    Pyro'dan Vaas'a geçiş sürecindeki yeni karakterin ilk tasarımına aşağıdan bakabilirsiniz. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Far Cry 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 4 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 5 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler