Fez'in Yapımcısı, YouTube Kullanıcılarına Tepkili

18.06.2014 22:36 Ömür Gencer


     Fez gibi yaratıcı ve büyüleyici bir oyunun geliştiricisi Phil Fish, Twitter'dan paylaştığı bir mesajla çoğu oyuncunun tepkisini topladı. Fish, oyun oynayıp YouTube'da paylaşan kullanıcıların (PewDiePie, Markiplier gibi) bu videolardan kazandıkları parayı, oynadıkları oyunların geliştiricileriyle paylaşmaları gerektiğini belirtti.
 
     Fish Twitter'da şu mesajları paylaştı: "Benim oyunlarımı kanalına koyup para kazanıyorsan bana borçlusun demektir. Bu kadar basit!", "Reklam gelirleri geliştiricilerle paylaşılmalı. Bu YouTube'un işleyişine girmeli. Yoksa temel olarak korsanlık olur."
 
     Bunun üzerine Fish, Twitter hesabını tamamen kapattı. Çoğu YouTube kullanıcısı da Phill'in bu düşüncesine katılmadığını belirtti. Bu tepki toplayan açıklamalar hakkında siz neler düşünüyorsunuz?
 

İlgili İçerik Yorumlar 91 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 24 Dk önce BLAST Premier: Fall Final 2024'te Playoff Eşleşmeleri Belirlendi! 32 Dk önce League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Açılış Karşılaşmaları Tamamlandı! 1 Saat önce Like a Dragon: Yakuza Pirate in Hawaii'den 5 Dakikalık Oynanış Videosu 1 Saat önce ArcheAge Chronicles'tan Dikkat Çekici Oynanış Videosu 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler