Fifa 13'ün Özelliklerinden Yeni Detaylar!

16.05.2012 14:13 Erkut Köse


   Fifa 13 ilk duyurulduğunda 5 adet ana özellikten bahsedilmiş, ancak detaylı bilgiler elde edilememişti. Devrimsel nitelikte büyük değişiklikler içerecek yapımın bu ayrıntıları yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başlıyor .
 
   Öncelikle oyunun çalım ve ilk dokunuş sistemi herşeyin temelini oluşturuyor. Burada yapacağımız en ufak dokunuş bile çok önemli bir etkiye sahip olacak. Kendini baskı altında hisseden futbolcunun yaptığı dokunuşlar ile ataktaki birinin topa yaptığı dokunuş farklı olacak. Bu sayede çok daha değişik hücum şekilleri meydana gelecek. Ayrıca "Complete Dribbling" adı verilen çalım sisteminin, Lionel Messi'nin yardımıyla oluşturulduğunu da belirtelim.
 
   Bir diğer önemli konu da fizik motoru. Geçtiğimiz yıl oyuna adapte edilen Player Impact Engine, 2. versiyonuyla karşımıza çıkacak. Bu yenilenmiş motor sayesinde oyuncuların birbirleriyle etkileşimi çok daha gerçekçi olacak. Oyuncuların yapacakları her hamle, topun kimde kalacağı konusunda önemli bir rol oynayacak. Defans oyuncuları gerektiği zaman oyuncuları çekebilecek veya itebilecekler. Böyle ikili mücadeleler de fizik yapısı önemli bir yere sahip olacak. Oyunun yapımcısı David Rutter, hesaplanmayan ve daha önce belirlenmemiş fiziklerin oyunda yer alacağını ve bunun gerçekçiliği daha da arttıracağını vurguluyor.
 
   Tactical Free Kicks adı verilen sistem ile birlikte serbest vuruşlar daha da gerçekçi hale geliyor. Topun başına geçtiğinizde isterseniz bir adamınızı topun üzerinden atlatabilecek veya daha değişik pas seçenekleri ile etkili ataklar oluşturabileceksiniz. Eğer savunma yapan taraf siz iseniz, barajın sayısını ayarlayabilecek ve güçlü fiziğe sahip oyuncularınızı baraja konumlandırarak topun geçmesini engelleyebileceksiniz.
 
   Fifa 13 ayrıca gelişmiş bir Kariyer moduna sahip olacak. Serinin hayranlarının uzun süredir beklediği büyük değişikliklerin bu versiyonda yer alacağı belirtiliyor. Yapımın multiplayer modlarının da gelişeceği ve Head to Head Season maçlarının da bu gelişmelerden nasibini alacağı söyleniyor.
 
   Görünüşe göre Fifa serisi bu sene de yine devrimsel özelliklerle geliyor. Özellikle fizik motorunun geçen seneye göre düzeltilmesi ve atak varyasyonlarının arttırılması, seriye çok önemli artılar kazandıracaktır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
FIFA 13 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: EA Sports Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Spor Çıkış Tarihi: 28 Eylül 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 2 30 Nisan Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 30 Nisan Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu 30 Nisan inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 30 Nisan Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 30 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler