Final Fantasy 14 Yönetmeni Metaverse'ün Eğlenceli Olduğunu Düşünmüyor

10.05.2022 14:44 Mehmet Tandoğan

 
 
Final Fantasy 14 yapımcısı ve yönetmeni Naoki Yoshida, Metaverse'ün eğlenceli bir şey olduğunu düşünmüyor.
 
Japon sitesi Weekly Bunshun ile yaptığı bir röportajda Yoshida, MMORPG üzerindeki çalışmalarını Metaverse dünyasından uzaklaştırıyor.
 
Yoshida Metaverse hakkında ek olarak şunları söylüyor: "Bana göre Metaverse, gerçekliği sanal bir dünyayla değiştiren bir sistem. Bu yüzden Metaverse'ün eğlence ile ortak bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
 
Düşündüğüm Metaverse'de insanlar sanal gerçeklikte bir avatar kullanabilecek ve tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi Shinjuku'da gezintiye çıkabilecek ya da alışveriş yapabilecek. Eğlenceli gibi görünse de aslında öyle değil. Gerçek dünyamızda eğlenceli olmayan bir şey neden sanal dünyada eğlenceli olsun ki?"
 
Bir Metaverse projesi üzerinde çalışmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda ise Yoshida şu cevabı veriyor: "Bir Metaverse dünyasının sanal gerçeklik içinde eğlenceli bir yer olması gerekir. Eğlence ile ortak bir yanı olmayan bu sanal dünya için şu anda herhangi bir planım yok."
 
Her ne kadar Metaverse dünyasından uzak durmaya çalışsa da Yoshida, bu gelişmeleri takip ettiğini belirtiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XIV: Endwalker Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: Rol Yapma Oyunu (Ryo) Çıkış Tarihi: 23 Kasım 2021
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 27 Dk önce Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 2 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler