Flappy Bird Yapımcısı Günde 50 Bin Dolar Kazanıyor

06.02.2014 16:29 Samet Konuksal


    iOS ve Android için yayınlanan ücretsiz mobil oyunu Flappy Bird'ün nâmını son günlerde duymuşsunuzdur. Zorluğuyla birlikte ünlenen Flappy Bird, tamamen ücretsiz bir oyun. Hatta oyun içinde mikro ödemeler bile bulunmuyor. Yine de buna rağmen oyunun yapımcısı, günde oldukça büyük paralar kazanıyor.
 
    The Verge'e konuşan oyunun yapımcısı Vietnamlı Dong Nguyen, Flappy Bird içerisinde yer alan reklamların günlük getirisinin 50 bin dolar olduğunu açıkladı. Şimdiden 50 milyondan fazla indirilen Flappy Bird'ü geliştirmek Nguyen'in birkaç gecesini almış. Asıl çalıştığı işi farklı olan Nguyen, işten eve geldiğinde Flappy Bird kodlamasıyla uğraşmış. Sonucunda ise insanı sinir eden bu oyun ortaya çıkmış.
 
    Verdiği röportajda oyundan bahseden Dong Nguyen, "Flappy Bird, bu günlerde mobil oyunlarda görülmeyen başka bir şeyi sunduğundan bu kadar popüler oldu. Oyunu oynayan kişiler birbirleriyle kolayca rekabet edebiliyorlar. Bir sınıftaki öğrenciler yan yana oturup birbirleriyle rekabete girebiliyorlar. Öğrenmesi çok kolay bir oyun. Ancak yüksek skorlara ulaşmanız için biraz vakit harcamanız gerekiyor." açıklamalarını yaptı.
 
    Gerçekten de Flappy Bird, multiplayer içeriğe sahip olmamasına rağmen oyuncuları rekabete iten bir oyun. Oynama fırsatınız oldu mu? En yüksek skorunuz kaç?

İlgili İçerik Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 10 Dk önce MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 12 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler