Fortnite Gözünü Birinciliğe Dikti

12.06.2018 21:47 Gazali Çetinkaya

 
   Epic Games’in tüm dünyada 50 milyondan fazla oyuncuya ulaşan çevrimiçi PvP hayatta kalma oyunu Fortnite, popülerliğini durmaksızın artırıyor. BBC Türkiye'nin haberine konu olan oyun, araştırma şirketi Newzoo’ya göre de dünyanın en çok oynanan oyunları arasında 3. sıraya yerleşti.

   BBC’nin haberine göre Fortnite’ın kısa sürede bu denli başarılı olmasının altında oyunun ücretsiz olması yanında geliştirici Epic Games’in sürekli güncellemeler ve geliştirmelerle oyunu canlı tutması. Battle Royale türüne getirdiği yenilikçi yaklaşım oyuncular tarafından takdir edildikçe, oyunun Twitch ve YouTube gibi platformlardaki izlenmeleri de rekor kırdı.

   Fortnite’ın başarısına katkı yapan bir diğer faktörse oyunun anne babalar arasında da kabul görmesi. Oyundaki şiddet düzeyinin çok düşük olması ve bunun da karikatürize bir biçimde gösterilmesi, ayrıca kan gibi unsurların oyunda yer almaması sayesinde oyunun anne babaların güvenini kazandığı belirtiliyor. Hatta bazılarına göre oyun, çocuklara ekip ruhu, iletişim ve birlikte bir şeyler yapma becerisi kazandırıyor.

   Öte yandan oyun dünyasına yönelik araştırmalarıyla tanınan Newzoo’ya göre Fortnite uzun süredir piyasada yer alan bir çok oyunu geride bırakarak dünyanın en çok oynanan oyunları arasında 3. sıraya çıktı. Ocak 2018’de 6. sırada yer alan oyun nisan ayından beri listenin 3. sırasında yer alıyor. Epic Games’in oyunu farklı ülkelerde yayınlamasıyla birlikte Fortnite’ın daha üst sıralara çıkması da mümkün. 
 
basın bülteni

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 14 Dk önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler