Fortnite ve PUBG Irak'ta Yasaklandı

19.04.2019 12:26 Gazali Çetinkaya

 
Irak hükümeti, popüler battle royale oyunları Fortnite ve Playerunknown's Battlegrounds'ın ülkede yasaklanmasına karar verdi.
 
Reuters adlı websitesinin haberinde yasaklanma sebebi bu iki oyunun "Irak toplumunun sağlığını, kültürünü, güvenliğini olumsuz etkilemesi ve çocuklara ve gençlere yönelik toplumsal ve ahlaki tehditler oluşturması" olarak belirtilmiş.
 
Şii din adamı ve 2004-2008 yılları arasında Irak'ta Amerika Birleşik Devletleri işgaline karşı direnen Mehdi Ordusu'nun başı Moqtada al-Sadr geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Playerunknown's Battlegrounds'ın bağımlılık yaptığını söylemiş ve hükümete oyunu yasaklama çağrısında bulunmuştu. "PUBG'de birkaç kişiyi öldürünce ne kazanıyorsunuz? Bilgilendirici bir oyun veya savaşmanın doğru yolunu öğreten askeri bir oyun değil."
 
Reuters'ın raporuna göre, Irak halkı bu karara oldukça tepki göstermiş fakat Fortnite ve Playerunknown's Battlegrounds oynayamayacakları için değil. O da biraz etkilidir fakat asıl sebep Irak halkının bu yasağı hükümetin yersiz önceliklerinin bir simgesi olarak görmesi. Irak mezhep çatışmaları, yetersiz altyapı ve siyasi istikrarsızlıkla mücadele etmeye devam ederken ülke parlamentosu toplanmasından bu yana yalnızca bir kanun çıkardı o da Ocak ayında yayınlanan 2019 federal bütçe kanunu.
 
Geçtiğimiz hafta da Playerunknown's Battlegrounds "çocukları olumsuz yönde etkilemesi sebebiyle" Nepal'de yasaklanmıştı. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fortnite Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: TPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler