Fransız Mahkemesi: Dijital Oyunlar, Kutulu Oyunlar Gibi Yeniden Satılabilmeli

20.09.2019 16:35 Özgür Eroğlu

 
Fransız Mahkemesi'nden oyuncuları sevindirebilecek bir açıklama geldi. 
 
UFC Que Choisir’a göre; dijital oyunlar, fiziksel oyunlar gibi yeniden satılabilmeli. Mahkeme Valve’in, oyunlar indirilerek bile satın alınmış olsa yeniden satışına karşı olmaması gerektiğini söyledi. Valve'e göre oyuncular oyunu satın almıyor, abone oluyor. Ancak mahkeme kullanıcıların, Avrupa hukukuna göre, lisansı satın aldıklarını söyledi.
 
Eğer Valve mahkemenin bu kararını uygulamazsa, Steam altı ay boyunca günde 3.000 Euro ödemek zorunda kalacak. Mahkeme henüz sonuçlanmadı ve Valve’in hala söz hakkı var.
Valve’in pazarlama müdürü olan Doug Lombardi ise durumla ilgili "Paris Mahkemesi’nin bu kararına katılmıyoruz ve bu kararın Steam üzerinde herhangi bir etkisi yok." dedi.

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Final Fantasy 7 Remake'in Son Oyunu Ne Zaman Gelecek? 20 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi Split 1 Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu! 1 Saat önce Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan The Elder Scrolls IV: Oblivion DLC Boyutunda Moda Kavuştu 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler