Free-to-play Oyunlar Çocuklara Baskı Mı Yapıyor?

İngiltere'de Office of Fair Trading'in yaptığı şeyi ülkemizde de görebiliriz umarız zira F2P'in en büyük hedeflerinden biri de Türkiye!
12.04.2013 12:11 Gökhan Yılmaz

  
     İngiltere Adil Ticaret Odası, Free-to-play ve sosyal oyunlar üzerine araştırma başlatarak çocukların adil olmayan bir şekilde para vermeleri için baskı yapılıp yapılmadığını incelemeye başladı.
 
     Ücretsiz adı altında dağıtılıyor olmalarına rağmen bazen çocukların kendileri üzerinde büyük miktarda baskı hissederek para harcamalarına neden olan veya para harcatacak eylemlere yönelten hareketler incelenecek. Bu tip hareketler tüketici haklarına ters düştüğü için yasal organlar eşliğinde gerekli önlemler alınacak.
 
     Bu araştırmalar dışında Free-to-play oyunların normalde ücretli olmaları durumundaki sahip olacakları standart fiyat bilgileri kullanıcılarına, eğer yetişkin değiller ise ailelerine sunulacak. Böylelikle normalde 15$ olacak bir Free-to-play oyunun fiyat bilgisi kullanıcıya aktarılacak ve kullanıcı bir noktada bu oyun için 15$'dan fazla harcamanın zarar olduğunu bilecek.
 
     Bu araştırmalar ve önlemler eşliğinde Free-to-play oyunların engellenmesi söz konusu olmayacak, tek yapılmak istenen kullanıcıların bu sektörde sömürüldüğünü hissetmeleri ve onları korumak için önlemler almak. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda iOS'taki ücretsiz oyunlara 1500$ yatıran bir çocuğun haberi ortaya çıkmıştı. Bu sektör devamlı harcama yapan fakat yüksek miktarda olmadığı için göze batmayan daha nice kullanıcılarla dolu. Önlemler alınmalı yoksa Free-to-play oyunlar bir noktada bilinçsiz kullanıcılar için TUZAK'tan farklı olmuyor!
  

İlgili İçerik Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler