GameCube Oyunlarını Wii U'da Oynayabilecek miyiz?

Amber McCollom
20.07.2011 16:01 Levent Polater

 
   Wii sahiplerinin de tecrübe ettiği üzere Wii'de Gamecube oyunları oynanabiliyordu. Ancak Wii U'da bu destek kalkıyor. Yeni nesil Nintendo konsolu, ne Gamecube oyunlarını ne de aksesuarlarını destekliyor.
 
    Durum böyle olunca aklımıza tek bir soru geliyor. Acaba Sony ve Microsoft'un yaptığı gibi Nintendo da Wii U'da önceki neslin oyunlarını dijital yollarla satacak mı? Bu soruya cevap ise Nintendo Amerika'dan Amber McCollom cevap veriyor. Wii U'nun WiiWare aracılığıyla önceki sistemin oyunlarını indirebilecek kapasitede olduğunu belirten McCollom şunları söylüyor.
 
    “Geriye uyumluluk getirmek her zaman ilginç olmuştur. Nintendo tarihinde her zaman bir önceki sistemi desteklemiştir. Wii GameCube'e uyumluydu. Wii U da Wii'ye uyumlu olacak. Bu da Nintendo'nun geleneksel davranışı olacak. Aslında GameCube diskleri Wii U'ya uyumlu olmasa da, sayılı bazı GameCube oyunları WiiWare'den indirilerek oynanabilecek."
 
    Sony, nasıl hâlâ Playstation One oyunlarını günümüze taşımaya gayret gösteriyorsa, Nintendo da aynısını Wii U için de yapabilir pekâlâ. Sabırsızlanıyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
8 Aylık Çalışmanın Ardından Dark Souls Re-Remastered Modu Çıktı 26 Mayıs Intel Extreme Masters Dallas 2024 Başlıyor! 26 Mayıs İptal Edilen The Divison Hearland'dan Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı 26 Mayıs VCT 2024 Masters Şanghay'da 2. Round Tamamlandı! 26 Mayıs Skull and Bones Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Olacak 26 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler