Gameloft'un Gelirleri %14 Arttı

04.05.2012 09:58 Alkan Adakaner


      Mobil oyun denilince akla gelen ilk firmalardan biri olan Gameloft gelirlerini arttırmaya devam ediyor. Firmanın 2012 yılının ilk çeyrek mali raporlarına göre gelirler %14 oranında arttı. 2011'in aynı döneminde 52 milyon dolar olan gelir, bu yıl 58.9 milyon dolara çıktı. 
 
      Firmanın gelirlerinin %44'ü Asya-Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinden, %30'u Kuzey Amerika bölgesinden ve %25'i ise Avrupa Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden sağlanıyor.
 
      Mali raporlarda en çok dikkat çeken şey ise Gameloft'un akıllı telefonlar ve tabletlerden elde ettiği gelirin geçen yıla oranda %59 oranında artmış olması. Şu an bu platformlardaki satışlar firmanın toplam satışlarının %40'ını oluşturuyor. Üstelik Gameloft, akıllı telefon ve tablet pazarının büyümeye devam etmesiyle birlikte bu platformlardan elde ettiği gelirin de artmasını bekliyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 29 Dk önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 1 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 1 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 2 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler