Gearbox, Duke Nukem Üzerinden 3D Realms'e Bir Kez Daha Dava Açtı

16.06.2020 07:00 Gazali Çetinkaya

 
2010'da Duke Nukem haklarını satın alan Gearbox 2014'te üstten görünümlü aksiyon RPG Duke Nukem: Mass Destruction'ın kendilerinden izinsiz yapıldığı için 3D Realms ve Interceptor Entertainment'a dava açmıştı. Bir yıl sonra Gearbox'ın Duke Nukem haklarının tam sahibi olduğu teyit edilerek Duke Nukem: Mass Destruction, Bombshell'e dönüştü.
 
2019'da ise besteci Bobby Prince, Duke Nukem 3D için yazdığı müziğin kendisinden izinsiz Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour'da kullanıldığı için Gearbox, Valve ve Randy Pitchford'a dava açtı.
 
Bu davanın bir sonucu olarak da Gearbox; Apogee Software (3D Realms'in yasal ismi) ve kurucular Scott Miller ile George Broussard'a dava açtı.
 
Gearbox, Duke Nukem haklarını satın alırken IP'nin %100'ünü satın aldığına inandıklarını ve 3D Realms'in müziklerle ilgili bir bildiride bulunmayarak sözleşmeyi ihlal ettiklerini belirtiyor. 
 
Gearbox CEO Randy Pitchford, Bobby Prince'in iddiasının doğru olduğuna inanıyor ve şirketin dava açmasının ana sebebi de 3D Realms'den kaynaklanabilecek her türlü maliyet veya yargıdan korunmaya çalışmak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Duke Nukem Forever Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 10 Haziran 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 4 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 5 Saat önce Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 6 Saat önce Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 7 Saat önce Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler