George Lucas, Aksesuar Firmasına Dava Açıyor

Master Mind, çalışmak için bu 300$'lık başlığa ihtiyaç duyuyor.
25.08.2010 08:52 Gökhan Yılmaz

     Star Wars'un yapımcısı George Lucas, Jedi Mind isimli oyun aksesuarlarına yazılım üreten bir firmaya dava açıyor. Kendi isim haklarının çiğnendiğini düşünen Lucas, davayı kazanırsa Jedi Mind'ın 5 milyon dolar borcu olacak.
 
     Jedi Mind, beyin dalgaları ile oyunları yönetmeye yarayan Master Mind, yine beyin dalgaları ile fareyi yönetmeye yarayan Jedi Mouse ve Think Tac Toe isimli bir oyunun satışını yapıyor. Bu yazılımlar çalışabilmek için Emotiv firmasının başlığına ihtiyaç duyuyor. Bu başlık beyin dalgalarını algılayarak, yazılımlar sayesinde giriş aygıtlarını kontrol etmeye olanak kılıyor.
 
     LucasFilm, Mayıs 2009'da firmaya bir uyarı mektubu göndermiş. Mektupta isim hakkı ihlallerini aşamalı olarak durdurmalarını istemiş. Fakat Jedi Mind aynı şekilde düşünmüyor. Anlaşılan son kararı mahkeme verecek.
 

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Alan Wake II'nin Yeni Ek Paketi Night Springs Tanıtıldı 3 Saat önce Electronic Arts'ın Kaykay Oyunu Skate'ten Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 4 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'den Yeni Fragman Geldi 6 Saat önce Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı: Ön Siparişlere Açıldı 7 Saat önce YaLLa Compass 2024 CS2 Turnuvasında Yarı Final Bugün! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler