Google Oyun Streaming Servisi Stadia'yı Duyurdu

19.03.2019 21:15 Gazali Çetinkaya

Google, GDC 2019 (Oyun Geliştiricileri Konferansı) esnasında yeni video oyun streaming servisi Stadia'yı resmi olarak duyurdu.
 
Stadia, diğer streaming servislerinde de olduğu gibi, yüksek donanıma gerek duymadan oyunları bulut üzerinden stream ederek oynamanıza olanak sağlayacak. Yüksek internet bağlantısı hızı gerecek.
 
Android, iOS ve Windows cihazlarını destekleyecek servis Linux ve Vulkan teknolojisini kullanacak ve AMD'nin yeni GPU'sundan faydalanarak 10.7 teraflops değerinde bir güce sahip olacak. Ayrıca servisin kullanacağı her bir sunucu bu grafik kartına ek olarak özel üretim 2.7 GHz x86 işlemci ve 16 GB RAM barındıracak.
 
 
 
Stadia HDR ile birlikte 4K 60 FPS desteği sunacak ve hatta ileride bu değerlerin 8K 120 FPS'e kadar çıkacağı belirtildi. Servisin ilk oyunlarından biri de Doom Eternal 4K 60 FPS olarak çalışacak. Bu değerler bant genişliğine göre değişiklik gösterecek.
 
Oyunlar herhangi bir klavye/fare ve kontrolcü ile oynanabilecek fakat Google özel olarak tasarlanmış kontrolcüler de duyurdu.
 
 
 
Ubisoft ve Electronic Arts'ta çalışmış tecrübeli video oyun geliştiricisi Jade Raymond geçtiğimiz haftalarda Google'a katıldığını açıklamıştı. Bugün de Jade Raymond'ın Stadia'ya oyunlar geliştirecek bir birinci parti oyun stüdyosuna liderlik edeceği duyuruldu. Üçüncü parti tarafında ise 100'den fazla geliştiriciye gelistiri kiti gönderildiği belirtildi ve 2K Games, id Software, Q-Games, Square Enix, TequilaWorks ve Ubisoft destek sunacak firmalardan ilk açıklananlar oldu.  
 
Servis bu yıl ABD, Kanada, İngiltere ve “çoğu” Avrupa ülkesinde çıkış yapacak.

Duyuru videosunu aşağıdaki oynatıcılardan izleyebilirsiniz. Digital Foundry'nin analiz videosunu da buradan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Yorumlar 90 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Çok Oyunculu Baladins, PC için 15 Mayıs'ta Çıkıyor 7 Dk önce Aksiyon Oyunu Dunjungle, PC için Duyuruldu 1 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord Remake, 23 Mayıs'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 1 Saat önce Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 13 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler