Google+ Oyunları Facebook'u Endişelendirmiyor

Sosyal oyunlar alanındaki çekişme gün geçtikçe artacaktır
13.08.2011 12:03 Alkan Adakaner


     Oyun dünyasının şekli gün geçtikçe değişiyor. Artık facebook gibi sosyal ağlarda bile saatlerce oyun oynayabiliyoruz ve bu oyunlar da hem geliştiricilere, hem de sosyal ağlara oldukça fazla para kazandırıyor.
 
     Bir yerde ne kadar çok kazanç varsa o kadar çok da rekabet oluyor. Facebook ve Google+ da bu alanda karşı karşıya geldi, ama Facebook yetkililerinin bu durumu pek önemsediği söylenemez. Facebook oyun ortaklıkları bölümü başkanı Sean Ryan, Google+ konusunda endişelenmenin boşa zaman kaybı olduğunu söyledi.
 
    "Geliştiriciler nerede para kazandıklarını düşünüyorsa oraya gitmeliler" diyen yetkili "onlar hakkında endişelenerek çok zaman harcamıyoruz, biz kendimizle ilgili endişeleniyoruz" dedi.
 
     Ryan kendilerinin oyunlardan %30 gelir payı kestiklerini, buna karşın google+'nın ise %5 gelir payı kesteğini, çünkü servisin kullanıcısının olmadığını belirtti. Yetkili kendi dağıtım kaliteleri ve kitlelerinin fazla olmasının böyle bir kesinti yapmalarına değdiğini de söyledi.
 
    Google+ için önümüzdeki dönemde duyurulacak oyunlar servisin bu konudaki kaderini belirleyecektir, ama facebook karşısında işlerinin hiç de kolay olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield İçin Shattered Space Genişlemesi Yayınlandı 01 Ekim Warframe: 1999 İçin Ücretsiz Demo Sürümü 16 Ekim'de Geliyor 01 Ekim Like a Dragon: Yakuza Dizisinden Yepyeni Fragman Yayınlandı 01 Ekim Lords of the Fallen 2 Detayları Sızdırıldı: İşte Sahip Olacağı Yenilikler 01 Ekim Star Wars Outlaws'ın Şimdiye Kadar Sadece 1 Milyon Sattığı Bildirildi 01 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler