Google Stadia'nın bulut hizmeti kapatıldı

12.03.2023 13:43 Mehmet Tandoğan

 
 
Google tarafından geliştirilen bulut oyun hizmeti olan Google Stadia hizmetlerinin geçtiğimiz süreçte kapatılacağı bildirilmişti. Şimdi ise platformun temeli olan bulut akış hizmeti de kapatıldı.
 
Bu yılın başlarında Google bir açıklama yaptı ve Stadia kapatıldığında projenin bulut altyapısının bazı bölümlerinin Google Cloud genelinde kullanılacağını belirtti. Bunun yanı sıra bu teknolojiyle ilgilenen üçüncü taraf şirketlere bu hizmetin verileceğini de belirtti. Axios muhabiri Stephen Totilo, bu son bölümün de artık kapatıldığını bildirdi.
 
Google Stadia 2019'da kullanıcılara sunuldu
 
 
 
Eylül 2022'de Stadia'yı kapatma planlarını açıklayan platform genel müdürü Phil Harrison, hizmetin kullanıcılar arasında beklediği ilgiyi görmediğini itiraf etti. Google, Stadia'ya Kasım 2019'daki çıkışından bu yana birçok geliştirme ve özellik getirdi ancak bu da pek verimli olmadı. 
 
Kapanış açıklamasını yaptığı esnada Google, Google Store üzerinden yapılan tüm donanım satın alımları ile Stadia mağazası aracılığıyla yapılan tüm oyun ve eklenti içeriği satın alımlarının geri ödeneceğini belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Google Platformlar: PC Mobil Geliştirici: Google Dağıtıcısı: Google Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Eylül 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 3 Saat önce Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 5 Saat önce Control Evreninde Geçen Condor'dan Heyecan Verici Yeni Detaylar 5 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Son Hafta Karşılaşmaları Başlıyor! 7 Saat önce Starfield Genişletmesi Shattered Space İçin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler