Google'ın Yeni Adı Alphabet!

11.08.2015 01:48 Talha Aynacı

 
 
     Hiç kuşkusuz dünyanın en çok bilinen şirket isimlerinden birisi olan Google resmi blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamayla isim değişikliğine gittiğini ilan etti. Artık Google, farklı bölümlere ayrılmış kollarıyla birlikte Alphabet adıyla anılacak. İnternet servisleri bölümüyse Google olarak anılmaya devam edecek.
 
Google'un kurucularından ve aynı zamanda şirketin CEO'su olan Larry Page yaptığı açıklamada şirketin diğer kurucu ismi Sergey Brin'le birlikte yönetim anlayışının esneklik kazanması için Google'ı ufak şirketler halinde ayrıştırdıklarını ve hepsinin tek bir şemsiye altında, Alphabet olarak anılacaklarını bildirdi.
 
Bu şu anlama geliyor; örneğin Google'ın 2013 yılında bünyesine kattığı sağlık ve biyoteknoloji odaklı bölümü Calica, bağımsız bir başka CEO tarafından yönetilecek. Diğer taraftan Google adı altında arama motoru hizmeti gibi internet servisleri, internet tarayıcısı Chrome ve mobil işletim sistemi Android üzerine yoğunlaşacak. Alphabet'in CEO'su ise tabii ki Google'ın kurucularından Page, başkanı ise Brin olacak.
 
İnternet arama motoru olarak çıktığı yolculukta devasa bir teknoloji firmasına dönüşen Google'ın dünya geneline internet servis sağlayıcılığı, akıllı araçlar, robot ve dronelar gibi pek çok farklı alanda çalışmalar sürdürdüğü tüm teknoloji tutkunları tarafından biliniyor. Larry Page'e göre Alphabet, tüm bu birimlere idari özerklik sunacak.

İlgili İçerik Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 6 Dk önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 4 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 4 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 5 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler