Grand Theft Auto Serisinde Yer Alan Eğlenceli Mini Oyunlar

09.09.2022 13:48 Mehmet Tandoğan

 
 
Rockstar tarafından geliştirilen ve oyunculara sunulan Grand Theft Auto serisi oyuncuların gözde serilerinden biri. Özellikle Grand Theft Auto V, 2013 yılında çıkış yapmasından bu yana halen güncel olarak milyonlar satmaya ve kazandırmaya devam ediyor. Dünyanın genişliği, modlar, çevrimiçi yapı ve daha fazlası sebebiyle güncel tutulmaya çalışılan Grand Theft Auto V oyunculara sürekli olarak yeni deneyimler sunmaya devam ediyor.
 
Hikaye ve yan görevler Grand Theft Auto oyunlarındaki içeriğin büyük kısmını temsil etse de oyuncular zamanlarını geçirmek için çok sayıda başka etkinliğe katılabiliyor. Bazen oyuncuların oyun içerisindeki bu kaos ortamından uzaklaşması gerekiyor. 
 
Grand Theft Auto serisi temel oyunun haricinde oyuncuları oyunda tutmak ve eğlendirmek için mini oyunlar içeriyor. Bu mini oyunlar oyun içerisinde yan aktiviteler olarak karşımıza çıkıyor. Bu mini oyunlar arasında tenis, arcade atari oyunları, bowling ve daha fazlası bulunuyor. Oyuncular bu mini oyunları dilediği zaman dilediği gibi oynayabiliyor. Bazı mini oyunlar belirli görev silsilesini yaptıktan sonra açılıyor bazıları belirli bölgelerde yer alıyor. Oyuncular bu bölgelere istediği gibi ulaşıyor ve mini oyunlara dahil olarak eğlenmeye çalışıyor.
 
Mini oyunlar şeklinde karşımıza çıkan bu aktiviteler oyuncuların kafasını dağıtıyor ve eğlenceli bir yapı sunmayı hedefliyor. Bir başarı/kupa veya başka bir ödül için olsun, bu harika mini oyunlarda yer almak nadiren zaman kaybıdır. Aşağıdaki mini oyunlar, Grand Theft Auto serisinin en eğlenceli (ve bağımlılık yapan) eğlencelerinden bazılarıdır. 
 
Bu listemizde sizlere Grand Theft Auto serisinde yer alan mini oyunları derledik. İşte liste:
 
- Bowling
 
 
 
Grand Theft Auto 4'te yer alan bu mini oyun, oyun içerisinde yer alan hikaye gereği kötü bir üne kavuşmuştur. Tüm bu kötü unsurlara rağmen Bowling GTA 4'te eğlenceli bir aktivite olduğunu kanıtlıyor. Oyunun mekaniği oldukça basit ve oyuncular rahatlıkla bu mini oyunu deneyimleyebiliyor. Oyuncular başlangıç ??pozisyonları alıyor ve çizginin arkasına geçiyor ardından atışlarını yapıyor ve daha sonra topun nereye gideceğini kestiriyor. Bowling mini oyunu serinin son oyunu Grand Theft Auto 5'te yer almıyor. Bu yüzden mini oyunun bir sonraki oyunda yer almasını umuyoruz. Hem de daha iyi ve gelişmiş bir şekilde.
 
- Tenis 
 
 
 
Tenis, GTA 5 ve Grand Theft Auto Online'da oyuncuların katılabileceği spor aktivitelerinden biri. Mini oyunun kilidi, Franklin olarak oynarken "Complications" görevini tamamlandıktan sonra oyunun başlarında açılıyor. En uygun yer Michael'ın evinin arkasında olsa da şehrin belirli bölgelerinde tenis sahalarına rastlamak mümkün.
 
Aşırı karmaşık bir yapıya sahip olmayan Tenis biraz pratik ile geliştirilebiliyor. Oyuncular hangi şutu seçeceklerine dair bir seçim şansına sahip oluyor ve savunmayı iyi yapmak için kendilerini sürekli olarak hareket haline tutabiliyor. Özellikle yüksek zorluk seviyelerinde oldukça bağımlılık yapan tenis sporunda biraz fazla vakit geçirebilir ve ustalaşabilirsiniz. 
 
- Badlands Revenge II
 
 
Oyun salonlarında yüksek oradan zaman harcayan oyuncular, Badlands Revenge II gibi arcade oyunları biraz nostaljik ve klasik bulabilir. Badlands Revenge II, oyunculara raylar üzerindeyken bir dizi düşman gönderir ve oyuncular sahip oldukları hafif silah ile düşmanları alt etmeye çalışır. Klasik bir Batı nişancı oyunu diyebiliriz. Mini oyun sadece Grand Theft Auto Online'da oynanabilir durumda.
 
Badlands Revenge II, gerçek hayattaki birçok retro tarzı nişancı oyununda olduğu oyunculara klasik bir deneyim sunar. Mini oyunda kötü adamları alt etmeye çalışırken masum sivilleri vurmaktan kaçınmanız gerekir. Badlands Revenge II içerisinde çeşitli sağlık öğeleri, mühimmat paketleri ve güçlendirmeler yer alır. Oyunda, her biri kendine ait özellikleri bulunan beş aşama yer alıyor ancak temel amaç oyun boyunca aynı. 
 
- Dart
 
 
 
Dart, Grand Theft Auto 4'te ilk yayınlanan ve yer alan mini oyunlardan biri. Oyuncular dart oyununu Grand Theft Auto 5'te de oynayabilir . Dart, GTA 4 ve 5'te ekstra zaman geçirmenin basit bir yolu. Rakipler, dart oyununda en iyi atışı yaparak en yüksek puana ulaşmak zorunda.
 
Dart mini oyununa alışmak uzun sürmüyor. Nişan alırken, oyuncunun nişangahı biraz sallanıyor ve titriyor. Bu da gerçekçiliği ön plana çıkarıyor. Oyuncular, en iyi atışı yapmak için en doğru anı bekleyebilir ve doğru zamanda titreme azaldığı esnada atışını yapabilir. Dart oyunu karışık değil ve çözmesi kolay bir oyundur. Oyuncuları kısa bir sürede dart oyununu öğrenebilir ve üzerinde ustalaşabilir.
 
Dart oyunu klasik olarak dart tahtasına dart okunu atmakla başlar. Tahtanın ortasına en yakın atan oyuncu en yüksek puanı alır ve bu birkaç kez devam eder. En çok puanı alan oyuncu mini oyunu kazanır. 
 
- Şans oyunları
 
 
 
Şans oyununda kazandığını para ile dilediğiniz ve istediğiniz pahalı şeyleri alabilirsiniz. Oyunculara en çok kaybettiren ve en çok kazandıran şans oyunları Grand Theft Auto serisinde yer alan mini oyunlardan biri. Özellikle Rockstar, GTA: San Andreas'ta oyunculara daha fazla şans oyunu oynama fırsatı verdi. Blackjack, Roulette, Slot Machines, Video Poker ve Wheel of Fortune gibi oyunların yanı sıra interaktif at yarışları da San Andreas'ta boy gösterdi.
 
Şans oyunu mekanlarında kazanılan para gerçek para kazanmak kadar heyecan verici olmasa da en azından oyuncular burada zaman geçirebiliyor ve yüksek bahisler yapabilir. Böylece büyük miktarda para kazanabilir veya aynı şekilde kaybedersiniz. Her oyunun kuralları kendine özeldir ve öğrenmesi de kendi içerisinde değişkenlik gösterir. Mini oyunların anlaşılması için biraz vakit harcamanız gerekebilir ve bu mini oyunlar ile sonraki göreve geçmeden önce eğlenceli bir ara verebilirsiniz. 
 
- QUB3D
 
 
 
QUB3D, Grand Theft Auto 4 ve Grand Theft Auto Online'da oynanabilecek başka bir arcade oyunudur. Puyo Puyo ve Tetris'in bir karışımı olarak nitelendirebiliriz. Oyuncular, kutular dolmadan önce dört veya daha fazla renkli bloktan oluşan renkleri eşleştirmesi gerekiyor. Bloklar ekranın üst kısmından aşağıya doğru iniyor ve oyuncuların bu düşen blokları yerleştirmesi için sınırlı süresi bulunuyor.
 
Tabii ki oyuncular ilerledikçe ve seviye yükseldikçe blokların hızı da artıyor. Oyuncular artan zorluğa karşı koymak ve en yüksek puanı elde etmek için çeşitli özel yetenekler kullanabiliyor. Bazen blokları koymak insanın kafasını karıştırabilir hele ki zaman sınırınız var ise bu durum daha da zorlaşabilir. Hiç şüphe yok ki pek çok oyuncu bu mini oyunu yüzde yüz bir şekilde tamamlamak için uğraştı. En yüksek QUB3D puanını elde etmek için siz de uğraşabilirsiniz.
 
- Bilardo
 
 
 
Bilardo, özellikle 8-Ball türü Grand Theft Auto: San Andreas ve Grand Theft Auto 4'te oynanabilir. Kurallar basit: Rakipler belirli türdeki (çizgili veya düz) tüm topları deliklere sokmalı ve ardından 8-Ball'u da deliğe geçirmeli. Böylece oyunu kazanabilirsiniz. Bununla beraber oyuncular genel olarak bilardo konusunda iyi olduklarından dolayı rekabet oyun içerisinde artabilir ve bu da oyunculara daha zevkli bir deneyim sunabilir.
 
Bilardo, belli düzeyde strateji ve öngörü gerektirdiğinden Grand Theft Auto serisindeki en iyi mini oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ustalaşması biraz zaman ve sabır gerektiren bilardo, özellikle GTA gibi açık dünya serileri için genellikle dahil edilmeye değer bir mini oyun olarak karşımıza çıkıyor.
 
- Golf
 
 
 
Grand Theft Auto serisinde yer alan ve mini oyunlardan biri olan golf, oyuncuları yemyeşil golf sahalarına götürüyor ve eğlenceli bir golf deneyimi sunmayı hedefliyor. Grand Theft Auto 5'te yer alan Golf, geniş haritada tadını çıkarabileceğiniz birçok aktiviteden biri olarak karşımıza çıkıyor. Los Santos'un tepesinin (şehir kısmında) biraz solunda bir golf sahası bulunuyor. GTA V'deki golf oyunları dokuz delik üzerinden oynanıyor. Golf, bir kişiyle veya kulüpte bulunan herhangi bir oyuncuyla oynanabilir.
 
Yüzde yüz tamamlamak için gerekenler
 
- Yüzde yüz tamamlamak için Golf Oynamak zorunludur ve Golf'ü en az iki kez oynamanız gerekir. 
- Arkadaşınızla golf oynamanız gerekiyor: Bir Arkadaşınızla beraber ( Michael, Trevor veya Franklin) dostane bir Golf oyununa katılmanız gerekir. Oyunu kazansan da kaybetsen de önemli değil.
- Golf oynayan bir rakibe karşı kazanmanız gerekiyor: Golf kulübünde bir rakibe karşı oynamalı ve bunun yanı sıra oyunu Çift puanla (skor tablosunda "E" olarak gösterilir) kazanmalısınız.
 
Bir golf oyunu oynamadan önce oyuncunun ilk önce 100 $ ödemesi gerekiyor. Bu miktarı ödediğiniz zaman karakteriniz otomatik olarak bir golf forması giyecek ve spora hazır hale gelecek. 
 
Oyunda golf sopasını geri çekmek için yani gerilmek ve vuruşa hazır olmak için kontrol cihazınızdaki sol çubuğu geri çekmeniz gerekir. Eğer klavye ile oynuyorsanız tuşlar değişkenlik gösterir Daha sonra sanki gerçek golf oynuyormuşsunuz gibi golf topuna vurmak için sol çubuğu ileri doğru hareket ettirmeniz gerekir. Atış yaptıktan sonra golf topuna biraz falso vermek için kontrolcünüzde A'ya veya PS3 kontrolcüsünde X'e dokunabilirsiniz. Not: Ayrıca D-Pad'i kullanarak golf sopanızı değiştirebilirsiniz. Golf oynamak (diğer aktivitelerin yanı sıra) karakterlerin gücünü arttırır ve hatta biraz para da kazandırır. Gerçek golfte olduğu gibi oyuncu ilk vuruşu yapmalı, topu sahaya sürmeli ve ardından deliğe sokmalıdır. 
 
Los Santos Golf Kulübü'nü 150.000.000 $ maliyetle satın almak mümkündür. Bu, oyuncunun kulüpten gelir elde etmesini ve ayrıca ücretsiz golf oynamasına olanak tanır. 
 
- Sokak Yarışları (GTA V)
 
 
 
Street Races, Hao için Strangers & Freaks görevini tamamladıktan sonra Franklin tarafından kullanılabilir hale gelir. Başlangıçta iki sokak yarışı mevcuttur ve geri kalan yarışlar mevcut yarışları tamamlandıktan sonra Hao'dan gelen kısa mesajla açılır. Yarışlar sadece akşamları 20:00'den gün ışığına kadar yapılabilir. 
 
Bir yarışa başlamak için haritadaki konumda oturan yarışçılara yaklaşmanız gerekir ve başlamak için D-pad'de Sağa basmanız gerekir. Her yarışın bir giriş ücreti yer bulunur bu yüzden paranızın yeterli olduğundan emin olun. Diğer görevlerin ve aktivitelerin aksine bu yarışları Altın (en iyi dereceye sahip olmak gibi) alarak bitirmenize gerek yok. Bu nedenle yarışları yalnızca 3., 2. veya 1. sırayla kazanmanız gerekir. 
 
Bu yarışları yapmadan önce Franklin'in arabasını maksimum güce çıkarmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Arabanızı güçlendirmek ve geliştirmek için Los Santos Customs'a gidebilir ve arabanıza en iyi jantları, süspansiyonı, motoru, şanzımanı ve daha fazlasını takabilirsiniz. Böylece rakiplerinizi kolayca geride bırakabileceksiniz. Yarışları yüzde yüz bir şekilde tamamlamak için Offroad Yarışlarında ve Deniz Yarışlarında 3. veya daha iyi bir sıralamaya sahip olmanız gerekir. Yani her yarışı en az 3. bitirmeniz lazım.
 
Genel olarak GTA V'te hobilere ve eğlencelere göz atacak olursak:
 
1. Zaman sınırlı uçak denemeleri (yalnızca Özel ve Koleksiyoncu Sürümü)
2. Atış Poligonu: Silah (3 madalya kazanın)
3. Atış Poligonu: Hafif Makineli Tüfekler (3 madalya kazanın)
4. Atış Poligonu: Taarruz Tüfekleri (3 madalya kazan)
5. Atış Poligonu: Av tüfeği (3 madalya kazanın)
6. Atış Poligonu: Hafif Makineli Tüfekler (3 madalya kazanın)
7. Atış Poligonu: Ağır silahlar (3 madalya kazanın)
8. Sokak Yarışı: Güney Los Santos (madalya kazanın)
9. Sokak Yarışı: Şehir Pisti (madalya kazanın)
10. Sokak Yarışı: Havaalanı (madalya kazanın)
11. Sokak Yarışı: Otoyol (madalya kazanın)
12. Sokak Yarışı: Vespucci Kanalları (madalya kazanın) 
13. Teniste Kazanın
14. 9 delikli Golf oynayın ve altın madalya alın
15. Dart'ta Kazanın
16. Strip Club'da özel bir dans edin
17. Triatlon 1: Vespucci Kanalları (madalya kazanın)
18. Triatlon 2: Alamo Denizi (madalya kazanın)
19. Triatlon 3: Coyote Cross Country (madalya kazanın)
20. Offroad Yarışı 1: Canyon Cliffs (madalya kazanın)
21. Offroad Yarışı 2: Ridge Run (bir madalya kazanın)
22. Offroad Yarışı 3: Mineward Spiral (madalya kazanın)
23. Offroad Yarışı 4: Valley Trail (madalya kazanın)
24. Offroad Yarışı 5: Lakeside Splash (madalya kazanın)
25. Offroad Yarışı 6: Eco Friendly (madalya kazanın) 
26. Uçuş Okulu: Eğitim Kalkış (madalya kazanın)
27. Uçuş Okulu: Pist İnişi (madalya kazanın)
28. Uçuş Okulu: Ters Uçuş (madalya kazanın)
29. Uçuş Okulu: Bıçak Uçuşu (madalya kazanın)
30. Uçuş Okulu: Düz Şapka Uçuşu (madalya kazanın)
31. ??Uçuş Okulu: Touch Down (madalya kazanın)
32. Uçuş Okulu: Döngü (madalya kazanın)
33. Uçuş Okulu: Helikopter Kursu (madalya kazanın)
34. Uçuş Okulu: Helikopter hızlandırma (madalya kazanın)
35. Uçuş Okulu: Paraşütle atlama (madalya kazanın)
36. Uçuş Okulu: Bırakma Bölgesi (madalya kazanın)
37. Uçuş Okulu: Seri uçuş (madalya kazan)
38. Deniz Yarışı: Doğu Sahili (madalya kazanın)
39. Deniz Yarışı: Kuzey Doğu Sahili (madalya kazanın)
40. Deniz Yarışı: Raton Kanyonu (madalya kazanın)
41. Deniz Yarışı: Los Santos (madalya kazanın)
42. Yoga Yapın 
43. Paraşütle Atlama: Tüm Base Jump'ları tamamlayın
44. Paraşütle Atlama: Tüm Helikopter Atlamalarını tamamlayın
45. Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı 
 
Sadece GTA V'te daha yukarıdaki listeleme haricinde yine birçok aktivite ve eğlence bulunuyor. Bu kadar geniş bir dünya için yapılacaklar listesi her ne kadar tekrar gibi gelse de oyuncular bu aktiviteleri yaparak oyun içinde vakit harcamaya devam ediyor. Yeni GTA 6 oyununda ise bu eğlencelerin daha fazlası ve daha iyisi bekleniyor. Benim de temennim bu yönde. Yani bir yarıştan 30 tane olmak zorunda değil. Farklı deneyim alacağımız 3-5 yarış olsa her biri farklı deneyim sunsa tadından yenmez.
 
Bu listemizde sizlere Grand Theft Auto serisinde yer alan mini oyunları derledik. Bu mini oyunlar oyuncuları oyun içerisinde tutan ve oyuncuların daha fazla vakit geçirmesini sağlayan aktivitelerden oluşuyor. Oyuncular dilediği gibi bu mini oyunları oynayabiliyor ve istediği gibi girip çıkabiliyor. Bazı mini oyunlar belirli görevlerden sonra ortaya çıkıyor bazıları ise belirli bölgelerde ve mekanlarda oyuncuların uğrak noktası haline geliyor. 
 
Grand Theft Auto serisi mini oyunların yer alması gerektiği bir dünya. Grand Theft Auto serisinin bir sonraki yeni oyunu şu anda resmi olarak geliştiriliyor ve bu yeni dünyada birçok yeni ve gelişmiş mini oyunların olması bekleniyor. Yeni Grand Theft Auto oyununun dünyasının sürekli olarak yeni dlcler ile genişletilmesi ve ek içeriklerin oyunculara sunulması planlanıyor. Yani Grand Theft Auto 6, oyunculara sürekli olarak zengin içerikler sunacak ve bunları yeni güncellemeler ile destekleyecek diyebiliriz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 2 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 2 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 3 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler