Grand Theft Auto V'in Eski ve Yeni Nesil Karşılaştırma Görseli

13.09.2014 00:18 Tayfun Kumaş


    Geçtiğimiz saatlerde Grand Theft Auto V'in yeni nesil ve PC çıkış tarihi açıklanmıştı. Bununla beraber, yeni video, yeni ekran görüntüleri ve yeni oyun bilgileri yayınlandı. 17 Eylül 2013'te sadece PS3 ve Xbox 360 için piyasadaki yerini alan Grand Theft Auto V ile yakında piyasadaki yerini alacak olan Grand Theft Auto V arasında büyük bir farkların olacağını hepimiz biliyoruz. Aşağıdaki helikopterli görsel, eski nesil için yayınlanan ilk görseldi ve bu nesil için de buna benzer bir görsel yayınlandı. Bu görsele baktığımızda ve detaylıca incelediğimizde, GTA V'in diğer oyunların aksine basit bir port ile yeni nesile aktarma olmadığını görüyoruz.
 
    Aşağıdaki iki resme dikkatlice bakınız ve etrafı biraz inceleyiniz. Hava durumunun, bulutların, gökyüzünün, ağaçlandırmanın, helikopter detaylarının (kir, texture, renk vs) araç sayınının ve ilerinin detaylarının ne kadar değiştiğini göreceksiniz. Ayrıca dediğim gibi Grand Theft Auto V, eski nesilden yeni nesile aktarılan basit bir port olmamakla beraber, oyun yeni nesile ve PC'ye yeniden yapılandırılıyor. Geçen seneden bu yana geliştiriciler, Grand Theft Auto V'i her açıdan yeniledi. Buna animasyonlar, kaplamalar, içerikler, hatta müzikler de dahil oldu. 2008 yılında piyasadaki yerini alan Grand Theft Auto IV ise Xbox 360'dan PC'ye aktarılmış basit bir porttu. Bu port işini L.A. Noire'da da denediler ancak yeni grafik motoru RAGE'de pek kaliteli olmayınca, Max Payne 3'te olduğu gibi Rockstar, PC oyunlarını bizzat geliştirdi. Yani PC'ye hazırladı. Şimdi de Grand Theft Auto V'i yeni nesile ve PC'ye başarılı bir şekilde aktarmaya çalışan firma, oyunu yeniden, resmen sil baştan yaparak tamamlıyor.
 
    BURAYI tıkladığınız zaman PC Gamer Almanya'nın Full HD olarak PS3/Xbox 360 için yayınlanan helikopterli görsel ile PS4/Xbox One için yayınlanan benzer görseli yan yana koydu. Bu görsele dikkatlice bakarak iki nesil arasındaki farkı açık bir şekilde görebilirsiniz.
 
    Grand Theft Auto V, 18 Kasım 2014'te PlayStation 4 ve Xbox One için çıkışını yapacak. Oyun, 27 Ocak 2015'te de PC oyuncuları ile buluşacak.
 
Eski nesil Gand Theft Auto V'e aşağıdan bakabilisiniz!
 
Yeni nesil Grand Theft Auto V'e de aşağıdan bakabilirsiniz!

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 51 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 37 Dk önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 1 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 1 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 14 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler