Guild Wars 2'de Hile Yapan Hacker'ın Cezasını, Oyunun Geliştiricisi Verdi

18.05.2015 14:52 Cenk Akyürek


 
     Bilgisini kötüye kullanan hackerlar oyuncuların başına büyük belalar açabiliyor. DarkSide(isminden niyeti de anlaşılıyor) adlı hacker, gözüne Guild Wars 2'yi kestirmiş ve uzunca bir süre diğer oyuncuları rahatsız etmeye devam etmiş.

     DarkSide, oyunda istediği yere ışınlanma, diğer oyunculara çok yüksek zararla vurabilme, toplu halde saldıran gruplara karşı hayatta kalabilme gibi hileleri ile diğer oyunculara kan kustururken, oyuncular hilelerinin ispatını kaydedip youtube'a yüklemiş. Bu video Arenanet'in baş güvenlik sorumlusu Chris Cleary'nin dikkatini çekmiş ve olaya hemen müdahele etmiş.

     Chris, adaleti kendisi sağlama yoluna giderek; öncelikle hacker'ın hesabına girip, karakterini çırılçıplak soymuş ve yüksek bir yerden aşağı atarak bir nevi idam etmiş. Ölmek ve tekrar canlanmak MMORPG'lerde normal bir şey olduğu için bir de üstüne tüm karakterlerini hesabından silmiş ve hesabı bloke etmiş. Bunları yaparken de tümünü videoya kaydetmiş ve youtube'a yüklemiş. Yani bir nevi adalet yerini bulmuş.
 
     Altta Chris'in yayınladığı videoyu izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Guild Wars 2 Platformlar: PC Geliştirici: ArenaNet Dağıtıcısı: NCsoft Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 28 Ağustos 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 5 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 5 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 6 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 6 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler