Güney Kore Oyunlar Yüzünden Ölmeye Devam Ediyor

Güney Kore'deki internet cafeler tıklım tıklım dolu.
30.12.2010 13:59 Levent Polater

 
    Güney Kore oyunlar yüzünden ölmeye ve öldürmeye kaldığı yerden devam ediyor. Bu seferki kurban 19 yaşında bir kolej öğrencisi oldu. 12 saatlik bir MMO oyunu sürecinin sonunda ölen 'Moon' adlı öğrenci sabah 2'de başladığı oyun maratonuna yemek yemek için 10:30'da ara veriyor ve internet cafeye dönüp kaldığı yerden devam ediyor.
 
    Bir anda bayılan Moon, hastaneye yetiştiriliyor, fakat hastaneye gelindiğinde öldüğü anlaşılıyor. Çocuğun ailesi ve arkadaşları Moon'un bir online 'shooting' oyunu oynadığını söylemişler. Fakat hangi 'shooter' oyun olduğu bilinmiyor. Polis ise genç adamın ölümünün arkasındaki nedenleri araştırıyor.
 
    Sanırım burada oyunu değil, oynayanı suçlamalıyız. Bu kadar ölümcül süreçlerde oyun oynamak bu gibi sonuçlar yol açabiliyor. Bu arada 12 saat süresi bana böyle bir şeyin gerçekleşmesi için kısa gibi geldi. Bu ölümün perde arkasında farklı şeyler de olabilir. Güney Kore'de 30-40 saat oyun oynayarak ölenleri görmüştük ancak 12 saatte bunun olması insanı biraz düşündürüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler