Haftanın Espor Gündemi: 30

03.02.2020 21:57 Hamit Can Sayılgan

 
      27 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında espor dünyasında gerçekleşen turnuvaları ve gelişmeleri derledik. Corona virüsü, Çin elektronik spor organizasyonlarını geçtiğimiz hafta resmi olarak durduruldu. League of Legends Şampiyonluk Ligi 2020 Bahar ve Kış Mevsimi organizasyonu Avrupa ve Kuzey Amerika'da başlarken Çin (LPK) bölgesinde belirsiz bir tarihe kadar iptal edildi. Bununla birlikte Blizzard Entertainment, Overwatch League'in Çin etabı karşılaşmalarını erteleme kararı aldı. Kore Şampiyonluk Ligi (LCK) ise seyirsiz olarak başladı.
 

VFŞL 2020 Kış Mevsimi Başladı!

 
     League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi (VFŞL), başladı! Riot Games Espor Sahnesi'nde seyircilere açık olarak oynanan VFŞL 2020 Kış Mevsimi'de 1. haftayı galibiyetle tamamlayan takımlar; 1907 Fenerbahçe Espor, Dark Passage, Team Aurora oldu.
 
     1. haftanın ardından 1907 Fenerbahçe Espor ve Dark Passage, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile liderlik koltuğunu paylaşan takımlar oldu.

VFŞL 2020 Kış Mevsimi 1. Hafta / 1-2 Şubat
1 Şubat Cumartesi
Royal Youth 0-1 SuperMassive Esports
Dark Passage 1-0 İstanbul Wild Cats 
1907 Fenerbahçe Espor 1-0 5 Ronin
Galakticos 1-0 Beşiktaş Esports
2 Şubat Pazar
5 Ronin 0-1 Dark Passage
İstanbul Wild Cats 0-1 Royal Youth
Galakticos 0-1 1907 Fenerbahçe Espor
Team Aurora 1-0 SuperMassive Esports 
 

FunPlus Phoenix, Corona Virüsü İle Mücadele İçin Bağışta Bulundu

 
     InvenGlobal'in aktardığı habere göre League of Legends'ın son Dünya şampiyonu FunPlus Phoenix, corona virüsü ile mücadele için 2 milyon yuan bağışladı. Takımın koçları, oyuncuları ve diğer görevlileri de yapılan yardıma destek oldular. Wuhan kentine oyun sektöründen gelen tek yardım bu değil. Çin’in ünlü en büyük holdinglerinden Tencent, virüs ile ilgili destekte bulunmak için 300 milyon yuan, yani 43 milyon dolar değerinde maddi destekte bulundu. Yapılan bağışlar hastalıkla mücadelede tıbbi koruma materyalleri ve salgından en çok etkilenen şehir olan Wuhan’a direk yardım için kullanılacak. Corona virüsü nedeniyle League of Legends Çin Şampiyonluk Ligi belirsiz bir tarihe ertelendi. Kore Şampiyonluk Ligi seyirsiz başlama kararı aldı. Overwatch League karşılaşmaları ise 2 ay süreyle iptal edildi.  
 

LEC 2020 Bahar Mevsimi 2. Hafta Karşılaşmaları Oynandı

 
     League of Legends Avrupa Şampiyonası (LEC) 2020 Bahar Mevsimi 2. hafta karşılaşmaları oynandı. 2. hafta karşılaşmalarının ardından günü galibiyetle tamamlayan takımlar; Misfits Gaming, Fnatic ve G2 Esports oldu. G2 Esports, LEC 2020 Bahar Mevsimi'nin 2. haftasının ardından mağlubiyetsiz olarak ulaştığı galibiyet sayısını 4 yaptı ve ligdeki birinciliğini sürdürdü. G2'nun ardından gelen Origen, Fnatic ve Rogue takımlarının ise 3 galibiyet 1 mağlubiyet sayısı mevcut. 
 

PUBG, PGS Berlin 2020 Turnuvasının Detayları Açıklandı

 
     PUBG, geçtiğimiz aralık ayında PUBG Global Series‘i duyurmuş ve esporun gelişimine yönelik planlarından bahsetmişti. Dünyanın dört bir yanından eleme usulü ile gelecek olan takımlar kıran kırana bu serinin şampiyonu olabilmek için savaşacaklar. Yapılacak turnuva etkinlik sayısını 3 olarak açıklayan PUBG turnuva etkinliğinin 1. ayağını PGS: Berlin olarak belirledi. 31 Mart – 12 Nisan tarihleri arasında Messe Berlin‘de düzenlenecek. 10-12 Nisan tarihlerinde Büyük Finaller sona ermeden önce PGS: Berlin’in Grup Sahnesi 31 Mart – 3 Nisan‘da, ardından Eleme Aşaması ise 4 – 5 Nisan‘da gerçekleşecek.
   
     Üç PGS etkinliğinin her birinde toplam 32 takım mücadele edecek. Son küresel yarışmanın ilk dört takımı doğrudan bir sonraki etkinliğe katılmaya hak kazanacak. Geriye kalan 28 takım ise kendi bölgelerinden eleme usulü yapılacak olan oyunlarla belirlenecek ve dünyanın en iyi takımı olmak için hem de kendi bölgelerini temsil edecekler.

     Grup aşaması, eleme aşaması ve büyük finaller olarak her bir PGS etkinliği üç aşamadan oluşacak. Etkinlik toplamda dokuz gün sürecek. Grup aşamasındaki 32 takımdan sadece ilk 12 takım büyük finallere yükselecek.
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler