Halo 4'ün Multiplayer ve Senaryo Ayrıntıları

343 Industries, Halo'nun multiplayer modunu baya değiştirecek gibi görünüyor.
09.04.2012 12:13 Gökhan Yılmaz

 
     Game Informer'ın yeni sayısının kapağını Halo 4 süsledi ve haliyle oyun hakkında yeni açıklamalar da dergiyle birlikte gün yüzüne çıktı. 343 Industries'in yeni oyunuyla ilgili hikaye ve multiplayer detayları derginin okuyucularıyla paylaşıldı. Hikaye ile ilgili olan kısım seriyi oynamamış olanlar için rahatsız edecek bilgiler içerebilir.
 
     Senaryo Halo 3'ün bittiği yerden dört sene sonra Master Chief'in uyanmasıyla başlıyor. Cortana, Master Chief'in gemisinde bir yabancı olduğunu keşfeder. Bu yabancı, geminin dışındaki Covenant istilacılarını gemiye almak konusunda tehdit oluşturmaktadır. Covenant'ın orada ne işi olduğuyla ilgili bir ayrıntı bilinmiyor.
 
     Oyunun senaryo bölümü yine dört kişilik co-op moduyla birlikte geliyor ve yeni silahlar içeriyor. Ayrıca multiplayer modu da senaryoyla bağlantı içeriyor. Microsoft HaloInfinity.net ve HaloInfinityMultiplayer.com alan adlarını satın almıştı. Bu Infinity senaryoyla bağlantısı olacak. Henüz detaylar paylaşılmadı.
 
     Spartan Ops ise oyunun kendi senaryosundan ayrı bir hikayeye sahip olacak ve yine dört kişilik co-op desteği barındıracak. Çeşitli hedefler içeren görevlerle sinematikler bulunacak ve bunlar haftalık olarak eklenerek Spartan Ops'un içeriği sürekli güncellenecek. Bu güncellemeler Halo 4'ün çıkışından aylar sonra bile oyuncuları bağlı tutmak adına gelmeye devam edecek.
 
     Bir diğer değişiklik de Halo 4'ün silah setlerinde göze çarpıyor. Artık herkes aynı silahlarla başlamak yerine artık kişiselleştirilebilir silah setleri tercih edilebilecek. Birinci ve ikinci silahlar, zırh yetenekleri, bomba tipleri gibi pek çok ayar yapılabilecek. Elbette bu haritanın etrafında silah bulmayacağınız anlamına gelmiyor.
 
     Son bir kaç yenilik de artık her oyuncunun depar atabilecek olması ve Forerunner Vision ile duvarların arkasını görebilecek olması. Batman tarzındaki X-ray görüntüsü zırhınıza yapacağınız bir geliştirme ile ekleniyor. Spartan Point'lerinizi harcayarak bu tip yetenekler açabilecek ve Ops görevleri ile görsel geliştirmeler kullanabileceksiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Halo 4 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 6 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
8 Aylık Çalışmanın Ardından Dark Souls Re-Remastered Modu Çıktı 26 Mayıs Intel Extreme Masters Dallas 2024 Başlıyor! 26 Mayıs İptal Edilen The Divison Hearland'dan Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı 26 Mayıs VCT 2024 Masters Şanghay'da 2. Round Tamamlandı! 26 Mayıs Skull and Bones Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Olacak 26 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler