Her Şeye Tırmanabileceğiniz 6 Oyun

29.06.2022 12:20 Mehmet Tandoğan

 
 
Oyun dünyasında tırmanma mekaniği bazı oyunların temelini oluşturan özelliklerden biri. İlk olarak kutuların üzerine çıkma gibi küçük mekaniklerle başlayan bu mekanik arttık bazı oyunların temelini oluşturuyor. Özellikle rol yapma oyunlarında bu özellik sıkça kullanılıyor ve oyunda yer alan her yapıya tırmanabiliyoruz.
 
Kimi zaman Spider-man gibi binaların üzerinde dümdüz koşabiliyor kimi zaman ise Assasssin's Creed serisinde olduğu gibi her yapıya tırmanmaya çalışabiliyoruz. Çoğu oyuncu için eğlenceli olan bu mekanik ile geniş dünyaları keşfedebiliyor ve tepeden bakabiliyoruz. Bu listemizde sizlere oyundaki her şeye tırmanabileceğiniz 6 oyunu derledik. İşte listemiz:
 
1- Saints Row 4
 
 
 
Zamanla daha fazla seçeneği bünyesinde barındıran Saints Row serisi oyunculara eğlenceli bir deneyim sunuyor. Saints Row IV ile eğlence ve gariplikler dünyasına bir geçiş yapabiliyor ve  binaların üzerine zıplayabiliyoruz.
 
Oyunda çeşitli süper güçlere sahip karakterler yer alıyor. Bu güçler arasında The Flash karakterinde olduğu gibi ışık hızı ve daha fazlası bulunuyor. Hızınızı kullanarak yapılara tırmanabilirsiniz. Bu dünyada yapacağınız tonlarca şey bulunuyor.  
 
2- Assassin's Creed Origins
 
 
 
Tırmanma mekaniği Assassin's Creed serisinin her zaman büyük bir parçası. Çünkü oyundaki karakterimiz her türlü binaya istediği gibi tırmanabiliyor. Yine de tırmanma mekaniği yıllar içinde değişti.
 
Serinin ilk oyunlarında tırmanmak için çıkıntı bulmanız gerekiyordu ve bu belirli çıkıntılar olmadan yukarı çıkamıyordunuz. Ancak Assassin's Creed Origins ile beraber bu mekanik değişti ve daha gelişti. Origins'te hemen hemen her şeye tutunabiliyor ve istediğiniz yapıya tırmanabiliyorsunuz.
 
Mısır'da geçen Assassin's Creed Origins'de oyuncular Giza Piramidi'de dahil olmak üzere oyunda bulunan yapıların üzerine dilediği gibi çıkabiliyor.
 
3- Marvel's Spider-Man 
 
 
 
Insomniac Games tarafından geliştirilen ve 2018 yılında çıkış yapan Marvel's Spider-Man'de tırmanma mekaniği oldukça önem arz ediyor: Adı üstünde Örümcek Adam. Bir örümceğin becerilerine sahip olan bu kahramanımız oyunda bulunan her yapının üzerinde dilediği gibi koşabiliyor, tırmanabiliyor ve belirli noktalarda asılı kalabiliyor.
 
Oyunda her bir yüzeye kolayca yapışabiliyorsunuz ve bu da sizin yere düşmenizi engelliyor. Ayrıca binaların üzerinde normal sokakta koşar gibi depar atabilir doğrusal olarak yukarıya doğru koşabilirsiniz.
 
Oyun New York'ta geçiyor ve devasa gökdelenler ve yapılar yer alıyor. Buralara tırmanmak oldukça keyifli.
 
4- Immortals Fenyx Rising
 
 
 
Immortals Fenyx Rising, Yunan Mitolojisinden esinlenen bir aksiyon macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda görsel olarak güzel yapılar yer alıyor. Bunun yanı sıra dağlarla dolu canlı bir açık dünyayı oyunculara sunuyor. Bu oyunda da hemen hemen her şeye tırmanabiliyorsunuz.
 
Oyunda bulunan karakter tırmanmak için herhangi bir şeye ihtiyacı yok. Herhangi bir yere gidebilir ve dilediğiniz gibi tırmanabilirsiniz. Oyunda bu mekaniği geliştiren Climb Leap gibi beceriler yer alıyor. Bu becerilerle beraber tırmanmanızı kolaylaştırabilirsiniz.
 
Immortals Fenyx Rising'de tırmanışınızı sınırlayan tek şey dayanıklılık. Yükselen devasa dağlara tırmanmak ana karakteri haliyle yoruyor. 
 
5- Conan Exiles
 
 
 
Conan Exiles, Conan The Barbarian dünyasında geçen bir hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda, diğer oyuncular veya bu topraklarda dolaşan tehlikeli yaratıklar tarafından öldürülmeye çalışıyorsunuz. Bu zorlu dünyada hayatta kalmak sizin işiniz.
 
Conan Exiles'da karakterinizi dilediğiniz özelleştirebiliyorsunuz. Her karakter yüksek tırmanma becerilerine sahip olarak oyun dünyasına adımını atıyor. Tırmanma becerileriniz, karşılaştığınız herhangi bir dağ veya yapıda kullanabiliyorsunuz. Tırmanırken kaybettiğiniz dayanıklılık miktarını azaltmak için özel eldivenler ve botlar da kullanabilirsiniz. 
 
6- The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild 
 
 
 
Nintendo tarafından geliştirilen ve 2017 yılında piyasaya sürülen The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild bir aksiyon macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Sanat tarzı ve ilgi çekici oyun yapısıyla beğeni toplayan Switch oyunu, oyunculara özgürlük hissiyatını da yaşatıyor.
 
Zelda serisinin önceki oyunlarında tırmanma mekaniği ön planda olan veya büyük bir özellik olarak sunulmadı. Ancak Breath Of The Wild ile bu mekanik daha da gelişti ve seriye farklı bir özellik getirdi.
 
Yılın Oyunu ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazanan yapım, dünya çapında 15 milyonun üzerinde satış yaptı. Böylece serinin en çok satan oyunu oldu.
 
Tırmanma mekaniğinin önemli olduğu oyunların yer aldığı listemizin burada sonuna geliyoruz. Bu listemizde sizlere 6 farklı oyunu derledik. Bu oyunlarda tırmanma mekanikleri oldukça önem arz ediyor. Bu mekaniğe sahip daha birçok yapım bulunuyor.
 
Siz de bu mekaniğe sahip olan oyunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan The Elder Scrolls IV: Oblivion DLC Boyutunda Moda Kavuştu 15 Nisan Visions of Mana İçin Yeni Fragman Yayınlandı 15 Nisan Looter Shooter Oyunu ROBOBEAT 16 Mayıs'ta Çıkacak 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler