Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor

19.04.2024 13:46 Mehmet Tandoğan

 
 
Taktiksel unsurların bir hayli ön planda olduğu ve uzay temasıyla beraber yer alabileceğimiz yapımda gerçek zamanlı strateji unsurları bulunuyor ve bu unsurlarla beraber de en iyi deneyimi elde etmeye hazırlanıyoruz. Serinin yeni oyunuyla beraber yer alabileceğimiz yapımda bilim kurgu temasıyla beraber gerçek zamanlı strateji deneyimine adım atmaya hazırlanıyor ve ödüllü hikaye içeriği ile de buradaki yerimizi almayı bekliyoruz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre göz kamaştırıcı grafiklerin, 3 boyutlu uzaylı filolarının ve daha fazla Galaksi savaşlarının yer aldığı yapımda elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor. Taktiksel sistemlerle ve gerçek zamanlı unsurlarla yer alabileceğimiz yapımda bir yandan uzay içerisinde diğer filolara karşı mücadele ederken diğer taraftan kendi uzay gemimizi geliştirebiliyor, daha fazla özelleştirme sistemleri ile beraber karşılaşabiliyor ve elimizden geleni burada yapmaya koyularak galaktik ölçekte kontrolü ele geçirmeye çalışıyoruz.
 
Stratejik özgürlüklerin bir hayli ön planda olduğu ve megalitler olarak adlandırılan devasa uzay harabeleri de adım atabileceğimiz yapımda savaş alanı gerçekten de daha fazla gelişmişlik gösteriyor ve kendimizi burada daha fazla geliştirebiliyoruz. Düşmanlarımızı zekice tuzağa çekebileceğimiz ve kendi stratejilerimizi ortaya dökebileceğimizi yapımda uygarlığın parçalarını kullanabiliyor, özelleştirme sistemleri ile beraber ön plana çıkabiliyor ve kalelere, farklı bölgelere, uzay kısımlarına ve daha fazlasına doğru erişim sağlayabiliyoruz. İşte bu noktada farklı kaynaklar elde edebiliyor ve kendi kaynaklarımızla beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Stratejik özgürlük sistemi ile beraber ilerleyebildiğimiz yapımda elbette farklı bölgelere doğru geçiş yapabilir ve her bölgenin burada farklı şekillerde zorlukları bulunuyor. Uzay teması ile beraber kaleleri doğru akışkan yapabilir, mücadeleler edebilir, zekice tuzağa düşürmek için hem kendimizi hem de filomuzu kullanabiliyor, güçlü düşmanlardan gizlenmek için farklı şekillerde parçalar kullanabiliyor, kaleler gibi tehditkar unsurlarla beraber elbette buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bunun dışında ortaya çıkan düşman kaleleri üzerinde birçok taharatle beraber bizlere savaş açmaya hazır durumda bekliyor ve saldırı emrimizle beraber de biz de kendi saldırılarımızı gerçekleştirebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde devasa bir saldırı gemisi biz bulunuyor ve düşman hatlarını derinlemesine yarmak için bu gemimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Siperlere doğru ilerleyebileceğimiz, buraları ateşleyebileceğimiz ve aynı zamanda her şeyin bizim kontrolümüzde olduğu bu yapımda diğer taraftan dinamik unsurların olduğunu aktarabiliyoruz. Dinamik unsurlar arasında parçacık fırtınaları, asteroid yağmurları ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de hem hava koşullarından etkilenebiliyor hem de daha fazla derin detay ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Her bölge içerisinde farklı şekillerde bizlere sınayacak ve aynı zamanda zorluklarla beraber mücadele edebileceğimizi yapımda elimizden geldiğince kadim bir uygarlığı ortaya çıkarmaya çalışıyor, bu uygarlığın içerisinde yer alan parçaları bir araya getirmeye başlıyor ve arka plandaki hikayeyi ilerletmek için çeşitli görevleri adım atmak durumunda kalıyoruz. Bu görevler ilk etapta kolay ve daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve istediğimiz şekilde o yönde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
Geniş kapsamlı yapıda arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize aktarılıyor. Bu hikaye ile beraber istediğimiz şekilde yer alabiliyor, balistik görüşlerle beraber kendimize ait bir görüş hattı oluşturabiliyor, yandan kuşatmalara doğru geçiş yapabilir veya yukarıdan da oradan saldırımızı gerçekleştirebiliyoruz. Tamamen simüle edilmiş balistik sistemleri ile beraber gerçekçi bir yapıyla karşılaşabileceğimiz yapımda atacağımız her bir merminin elbette yansımasını da oradan görebiliyor ve fizik tabanlı sistemlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Burada kritik görevlere doğru adım atmaya çalışıyor, stratejik görüşlerle beraber elbette ilerleyen süreçleri neler olup bittiğini burada kestirmeye başlıyor ve filmimizle beraber görevden göreve doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Gemilerimizde bulunduğumuz süre boyunca elbette saldırılarımızı istediğimiz şekilde gerçekleştirebiliyor, ana muharebe gemisi ile beraber kaptanlarımızı kritik bilgilerle kuşatabilir ve savaş meydanındaki kuşatmalarla beraber kaptanlardan burada derin bilgiler almak durumunda kalıyoruz. Bu bilgileri en iyi şekilde savaş alanları içerisinde kullanabilir ve savaş alanlarındaki bilgilerle beraber de gidişatı lehimize çevirmek durumunda kalabiliyoruz.

Dolayısıyla oyun içerisinde çok çeşitli sistemlerin ve detayların olduğundan bahsedebiliyor ve simülasyon unsurlarının da bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Her bir noktasına dokunabileceğimiz ve elimizden geleni yapabileceğimiz yapımda kritik bilgileri savaş meydanı içerisinde kullanabiliyor ve bu kritik bilgilerle beraber de gidişata yön vermek durumunda kalıyoruz. İşleri en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz ve görevleri tamamen yerine getirebileceğimiz yapımda çeşitli kaynakların sahibi olabilir ve farklı silahları ve diğer özelleştirmeleri de uzay gemimize dahil edebiliyoruz.

Düşmanlarla kafa kafaya geleceğiniz ve bir yandan da kendi stratejilerinizi ortaya çıkaracağınız yapımda istediğiniz şekilde düşmanları kuşatabilir, yandan ilerleyebilir veya doğrudan yukarıdan saldırılar gerçekleştirebilirsiniz. Serinin yeni devam oyunuyla beraber grafikleri ve görselliğin de bir hayli artış gösterdiğini aktarabilir ve aynı zamanda bunun keyfini çıkarabiliriz.
 
Kritik bilgilerle beraber savaş meydanlarına adım attığımız ve aynı zamanda kendi lehimize çevirebileceğimiz olaylarla beraber karşılaşabileceğimiz yapımda zamandan bağımsız sanat tarzı ile beraber ön plana çıkan bir yapı bulunuyor ve modern teknoloji ile beraber elbette oyunun desteklerini bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre yıkım ve merak duygusu olan her bir oyuncu bu oyunda bir göz atabilir ve aynı zamanda bilim kurgu temasıyla beraber ön plana çıkmak istiyorsanız ve kendinizi bu oyuna adapte etmek istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz.
 
 

Yıldız gemileri ile beraber ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda dikkat çekici arka planlarla beraber yer alabileceğimiz yapımda yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor. Bu hamleleri kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyor muyuz? Muharebe gemilerinden hız gemilerine farklı şekillerde karşımıza çıkan gemilerle beraber elbette burada farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor ve her bir gemi türünün burada farklı şekillerde yol alabileceğini aktarabiliyoruz. Modern teknoloji destekleriyle beraber ilerlediğimiz yapım geniş ölçekte bir yıkım macerasını bizlere sunuyor ve simülasyon unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunda yapacağımız seçimlerle beraber elbette kendimizi daha da güvence altına alabiliyoruz. Yıldız gemileri ile beraber yer alabileceğimizi ve ikonik gemileri bize sunabiliyor ve aynı zamanda kadim uygarlıkların kalıntılarının arkasında farklı silüetlerin olduğunu aktarabiliyoruz. Bir filo diğerine karşı zafer kazanırken elbette farklı şekillerde patlamaların gerçekleştiğini görebiliyor ve bu patlamalarla beraber kaynakları ve parçaların etrafa yayıldığını aktarabiliyoruz.
 
İşte bu kaynaklar ve parçalar savaşı kazanan gemi tarafından toplanabilir ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Bu şekilde kaynakları toplayarak daha fazla özelleştirmenin ve geliştirmenin kilidini açabiliyor ve bu kilitlerle beraber elbette yeni becerilerin ve özelliklerin sahibi olabiliyorsunuz. Bu şekilde daha güçlü bir yere gelebiliyor ve kendinizi en üst düzey seviye ile diğer maceralara bırakabiliyorsunuz.

Uygarlıkların kalıntılarının yer aldığı bu yapımda gizli unsurların bulunduğunu aktarabiliyor ve açığa çıkarılacak çeşitli sırların olduğunu aktarabiliyoruz. Etrafı keşfedebildiğiniz ve her bölge içerisinde farklı deneyimlerin bizlere sunulduğu yapımda etrafı keşfederek neler olup bittiğini öğrenebilir, hikayeye ek olarak farklı şekillerde görevleri atabiliyor ve daha fazla unsurla beraber oyunda ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Kalıntıların bir hayli ön planda olduğu ve bu kalıntıları araştırabildiğiniz yapımda devasa gemiler arasında geçiş yapabiliyor, her bir geminin burada farklı şekillerde özellikleri bulunuyor ve gemileri geliştirmek ise tamamen sizin işiniz oluyor. Gemileri geliştirmek için de yukarıda da bahsettiğimiz kaynaklara toplama sistemi ön plana çıkıyor.
 
 

İlk oyunla beraber yılın oyunu ödülünü kazanan hikaye bu devam oyunu ile beraber ilerlemeye devam ediyor. İkinci oyunun bitişinden yeni bir hikaye devam edebileceğimiz bu yapımda elimizden geldiğince içerisinde bulunduğumuz çağın keyfini çıkarmaya çalışıyor ve bereketle savaş döngüleri arasında gelip gidiyoruz. Elbette bu arada çeşitli kıtlıkların olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda bu kıtlıkların üstesinden gelmek için ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Geçitlerin kötü bir şekilde başarısı oldu ve farklı geçişleri açılan bu kapıdan elbette sürekli olarak yağmacıların geldiği yapımda savaş oyunları bir hayli ön plana çıkıyor ve geleceğimizi tehdit eden anahtarların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bu anahtarlar ortadan kaldırmak ve aynı zamanda tehdit eden gizemli unsurları yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Geçitlerin açıldığı ve geçitler içerisinden gelen tehditlerin galaksinin geleceğini etkilediği yapımda karanlık ortamların bulunduğundan da bahsedebilir ve bu karanlık ortamlarla beraber de kendi filomuzu ortaya çıkarmaya çalışıyor ve daha güçlü bir şekilde yer almaya başlıyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde hem tek oyuncular hem de PVP savaşları bulunuyor. Bunlarla beraber diğer oyuncularla kapışabiliyor ve istediğiniz şekilde bu mod içerisine geçiş yapabiliyor ve bu sayede en iyi deneyimi elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Sonuçlarınıza bağlı olarak kendi stratejilerinizi şekillendirebiliyor ve bunun dışında yeni filoların kilidini açarak en iyi deneyimi elde etmeye hazırlanıyorsunuz.
 
PVP modu ile beraber taktiksel becerilerinizi ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve diğer oyunculara karşı burada büyük mücadele içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Kendinizin stratejilerine ve planlarınıza göre oynadığınız esnada elbette diğer oyunculardan farklı olabiliyor, insan rakiplerle beraber herkesle kapışabiliyor, bir oyuncu ile mücadele edebiliyor, herkes tek bir oyun moduna geçiş yapabilir veya takım savaşlarına doğru yelken açabilirsiniz. Burada farklı şekillerde modlar bulunuyor ve istediğiniz şekilde oyunda yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında herhangi bir oyuncuyla kapışmadan yapay zekalara karşı da kapışabiliyor ve istediğiniz şekilde oyunda ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Eğlenceli ve güzel modları bünyesinde barındıran bu yapımda elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda oyunda geniş kapsamlı mod desteğinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde dilediğinizi gerçekleştirirken diğer taraftan topluluk odaklı modları deneyimleyebiliyor ve kendi modunuzu da burada oluşturmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Kendi haritalarınızı ortaya çıkarabiliyor, gemileri yeniden inşa edebiliyor, istediğiniz şekilde düzenleme aracı ile beraber doğrudan oyunculara hitap edecek ortamları oluşturabiliyor ve sorunsuz bir şekilde indirerek topluluğun yaratıcılığının ortaya çıkmasına yardımcı olabiliyorsunuz. Diğer oyuncularla beraber farklı oyun modlarına geçiş yapabileceğinizi bu yapım geniş bir macerayı bünyesinde barındırıyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde devam niteliğinde bir yapı bulunuyor. Bu yapı ile beraber gerçek zamanlı strateji unsurları ile diğer oyuncularla mücadele edebiliyor, mücadelemizi kendimize göre özelleştirebiliyor ve bilim kurgu teması ile beraber burada uzay gemileri ile ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten oyunda uzay gemisi temalı bir yapı bulunuyor, kendi uzay gemimizi geliştirebiliyor ve aynı zamanda büyük mücadelelere atılabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun 23 Mayıs 2024 tarihinde çıkacağını aktaralım ve Steam sayfasının açık olduğuna da söyleyelim.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler