IGN: Gelecek Nesil Üç Firma Arasında Geçmeyecek!

02.06.2012 03:54 Samet Konuksal


     Oyun dünyasıyla içli dışlı olup da IGN ismini duymayan neredeyse yok denecek kadar azdır. Sektörün önemli gelen medya kaynaklarından IGN, yeni nesil adına sektör içindeki gizli kaynaklarıyla birlikte bir makale yayınladı. Yapımcılardan alınan bilgiler, bu yazıda ortaya çıktı. 
 
     Yazıda belirtilenlere göre oyun düynasının neredeyse bütün geliştiricileri, gelecek nesil projelerini 2013 yılında çıkarmak için hazırlanıyorlar. Sektörün içindeki birden fazla kaynakla onaylanan bilgiye göre bu yapımcılar Sony ve Microsoft konsolları adına projelerini, 1 Ocak 2014 öncesine kadar yetiştirmeye çalışıyorlar.
 
     Gelelim bu noktadaki büyük sürprize. Gelecek neslin Nintendo, Microsoft ve Sony arasında geçeceğini mi düşünmüştünüz? IGN'in ve iç kaynaklarının size bir sürprizi var. Yazıda belirtilenlere göre bazı yapımcılar, henüz duyurulmamış bu üç platformun haricindeki dördüncü bir ev konsolu için oyun geliştirmeye başlamışlar. Dreamcast 2, SteamBox(ValveBox), ya da Apple'dan yeni bir konsol?
 
      Eh, soru işaretleriyle kafanızı doldurduk fakat yazıya kaldığımız yerden devam. Çıkacağı belli olan bu üç ev konsolu arasında yapımcılar, en kolay işlenebilir olarak üçüncü Xbox konsolunu gösteriyorlar. Yapımcılar gelecek nesilde yine en çok satanın Xbox olacağını söylerken, Wii U'nun yapısının ise karmaşık olduğunu düşünüyorlar. 
 
     Yeni nesil çıktıktan sonra Xbox 360, Playstation 3 ve Wii'nin durumunu da soran IGN, bu neslin kolay kolay ölmeyeceğine yönelik bir cevap almış. Yazıda belirtilenlere göre yapımcıların %60'ı 2013'ten sonra bu konsolları raflara kaldıracakken, diğer %40'ı da projeleriyle desteklemeye devam edecekler.
 
     Demin sözünü ettiğimiz zorluk kısmına geldiğimizde ise, yapımcıların %63'ü en zor platform olarak Wii U'yu göstermiş ve hatta karmaşıklığından dolayı platforma oyun çıkarmamayı düşünenler bile var. Eğer IGN'in bu iç kaynakları, tahmin ettiğimiz önemli yapımcılarsa Nintendo yine birinci parti oyunlarla Wii U'yu idare edeceğe benziyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 57 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 1 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 1 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 2 Saat önce Witch on the Holy Night Satışları 200 Bine Ulaştı 2 Saat önce Fallout 4'ün DLC Boyutlu Miami Modundan Yeni Fragman Yayınlandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler