Intel'in Skylake Mimarisi En İyi Performansı DDR4 ile Gösteriyor

12.10.2015 18:49 Tunahan Safdır

 
     Intel'in 6. nesil işlemcileri normal DDR3 ile de çalışabiliyor; ancak medyadan uzmanlar, Intel Skylake ile eşleştirilecek en iyi bellek modülünün DDR4 olduğu fikrinde birleşiyor. Teknoloji web sitesi Tom’s Hardware Guide üzerinde yer alan bir makale, Intel'in 6.nesil işlemcilerinin yalnızca DDR4 ve DDR3L olduğunu, maksimum 1.3V kullanabileceklerini, daha fazla voltaj değerlerinin hem CPU, hem de sistem açısından hasar verici olabileceğini belirtiyor. Devamında yapılan açıklama ise şu şekilde: "1.3V-1.65V arasında herhangi bir DDR3 kullanmak iyi olurdu ama bu yüksek voltajlarda çalıştırmak bellek denetleyicisini yakabilir ve işlemciyi zamanla yıpratarak öldürebilir"...."Elinizde DDR3L yoksa belki de en iyisi biraz daha pahalı olan DDR4 modüllerinden satın almak”
 
     DDR4, daha düşük güç tüketimi ile daha yüksek performans sunarken Intel'in Skylake işlemci mimarisini en iyi şekilde kullanıyor. Bu noktada öne çıkan anakartlar ise yüksek performans ve kararlılık için DDR4 Boost teknolojisine sahip DDR4 anakartlar sunan MSI'ın yeni Z170/H170/B150 ve H110 GAMING & PRO serisi anakartları oluyor.
 
     MSI'ın DDR4 destekli tüm anakart modellerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
MSI Platformlar: PC Geliştirici: MSI Dağıtıcısı: MSI Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler