Interplay: Fallout 6'yı Biz Yapabiliriz

Bethesda ve Interplay arasında savaş mahkemede 1 yıl içinde sonuca bağlanacak gibi görünüyor
21.01.2011 11:47 Alkan Adakaner


     Fallout serisinin haklarını alan Bethesda, Fallout MMO konusunda Interplay ile anlaşmazlığa düşmüştü. Fallout Online'ı yapmak için gereken haklara sahip olduğunu açıklayan Interplay ile oyunun bütün haklarını elinde bulundurduğunu iddia eden Bethesda arasındaki anlaşmazlık karşılıklı açıklamalarla devam ediyor.
 
    Interplay başkanı Eric Caen'in açıklamasına göre Fallout 6, Interplay tarafından geliştirilebilir. Bunun için başkanın dayanağı da yapılan anlaşmalar.
 
     Eric Caen, "Fallout IP'sinin haklarını belli bir miktar para ve Fallout MMO karşılığında Bethesda'ya sattık. Eğer oyunu yapmamızı engellerlerse ve satış sözleşmesi (mahkeme tarafından) iptal edilirse, Bethesda'nın sadece 1 Fallout yapma hakkı  kalır, Fallout 5. " sözleriyle Fallout 6'yı kendilerini yapabileceğini söyledi.
 
      İlk lisans anlaşmasının 3 oyun ve indirilebilir içeriklerini kapsadığını söyleyen Caen, Bethesda'nın zaten Fallout 3 ve New Vegas'ı yaptığını ve Bethesda'nın orijinal anlaşmaya göre artık sadece Fallout 5'i yapabileceğini söyledi. Tabi bu durum mahkemenin lisans satışını iptal etmesiyle mümkün olabilir.
 
      2009'un başından beri yoğun olarak çalıştıklarını ve Fallout MMO'yu büyüttüklerini söyleyen Caen, devam eden dava nedeniyle çok fazla şey açıklayamadıklarını belirtti.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout Online Platformlar: PC Geliştirici: Interplay Dağıtıcısı: Interplay Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 1 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 1 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 2 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 3 Saat önce Gothic Classic Khorinis Saga Switch İçin Duyuruldu 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler