Iron Danger Artık PS5 ve Xbox Series Konsolları için Mevcut

17.08.2023 11:06 Mehmet Tandoğan

 
Action Squad Studios tarafından geliştirilen ve Daedalic Entertainment tarafından yayınlanan sıra tabanlı taktik bulmaca oyunu Iron Danger artık yeni nesil konsollar için mevcut. 15 saatten fazla bir oynanış içeriği sunan bu yapım içerisinde sıra tabanlı taktik savaşlarına geçiş yapabiliyor ve Türkçe dil desteği ile beraber bu oyunu deneyimleyebiliyoruz. Kendine has mekanikleriyle ve içerikleriyle beraber karşımıza çıkan bu yapım daha önce PC platformuna çıkışını gerçekleştirmişti şimdi ise kendisini yeni nesil konsollarda görebiliyoruz.
 
Birçok içeriğin harmanlandığı bir yapım 
 
 

Aksiyon, macera, bulmaca ve sıra tabanlı taktik içeriğinin harmanlandığı bu yapımda çeşitli yetenekleri kullanabiliyor ve ekibimizi bu kapsamda oluşturabiliyoruz. Oyunda her bir ekip üyesinin farklı yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklerden muhakkak faydalanmamız gerekiyor. Oyun içerisinde bulunduğumuz sürece kendi ekibimizi geliştirmek ekibimize çeşitli ekipmanlar sağlamak ve ekibimizle beraber çeşitli planlamalar yapmak oldukça önem arz ediyor. Zaten bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki oyunun özü tamamen savaş esnasında kendi stratejinizi konuşturmak ve en iyi şekilde ekip üyelerini konuşlandırmak. Bunu yaparsanız eğer oyun içerisinde en az hasarla beraber ayrılabilir ve aksiyon anlarında her bir savaştan galip ayrılabilirsiniz.
 
Zamanı 5 saniye geriye alarak yaptığınız hatayı telafi edebiliyorsunuz 
 
 

Birçok içeriğin harmanlandığı bu yapımda çeşitli özelleştirme seçenekleri, etkileşim unsurları, taktik unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda taktiksel derinlik ve gerçek zamanlı saldırı sistemi yer alıyor ve bununla beraber de farklı bir yaklaşım bizlere sunulmuş oluyor. Kontrol mekanizmasının tamamen bizim elimizde olduğu oyun içerisinde zaman mekanizması da aslında bizim elimize veriliyor. Şöyle ki oyun içerisinde hamle yaptığımız esnada eğer yanlış bir şey yaparsak zamanı 5 saniye geri alabiliyor ve yaptığımız hatadan geriye dönüş yapabiliyoruz ve daha sonraki hamlemizi bu kapsamda değiştirebiliyoruz. Oyun içerisinde bu mekanik oldukça işlevsel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her oyuncunun muhakkak başvurması gereken özelliklerden ve seçeneklerden bir tanesi. Zamanı geri alma sayesinde birçok hatadan geri dönebilir, yaptığınız hamlelerin yanlış olduğunu görebilir ve sonucunda ise neler olabileceğini deneyimleyebilirsiniz  Bu 5 saniyelik geriye alma mekaniğini istediğiniz zaman kullanabiliyor ve doğru stratejiyi bulana kadar tekrar tekrar geriye sarabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde farklı kombinasyonlar deneyebileceğiniz ve çeşitli stratejiler içerisine girebileceğiniz geniş kapsamlı sıra tabanlı taktik içeriği bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda farklı yetenekleri kullanabiliyor, düşmanların üzerine patlayıcı bombalar atabiliyor, elinizdeki silahları ateşleyebiliyor ve düşmanların üzerine sürekli olarak alevler püskürtebiliyorsanız. Oyunda kullanabileceğiniz çok farklı ekipmanlar ve silahlar bulunuyor ve bunların kullanımı da tamamen size ait oluyor. Oyunda bunları kullanarak düşmanların üstesinden gelebiliyor ve her bir düşmanın açığını  yakalayarak da onlara karşı çeşitli yaklaşımlar benimseyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir şekilde yaklaşabiliyor ve farklı stratejilerle beraber oyun içerisinde yer alabiliyor. Dolayısıyla oyun geniş yaptı bir deneyimi bizlere aktarıyor.
 
Oyunda sıra tabanlı taktik ile gerçek zamanlı aksiyon mekaniği harmanlanmış durumda 
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem gerçek zamanlı savaş içeriği bizlere aktarılıyor hem de sıra tabanlı dövüş mekaniği sunuluyor. Oyun içerisinde bu tür mekanikler tamamen birbirine harmanlanmış durumda ve istediğiniz şekilde bu mekanikler arasında geçiş yapabiliyorsunuz ve bu şekilde ilerleme kat edebiliyorsunuz. Taktiksel savaşlar içerisinde hem avantaj hem de dezavantajı içerisine girebiliyor ve her mekaniği kendine has özellikleri bulunuyor. Eğer kendinizi kötü bir durum içerisinde bulduysanız kontroller arasında geçiş yapabiliyor ve bu mekanikleri kendi lehinize çevirebiliyorsunuz. Bu unsurlarla beraber oyunda her bir oyuncu farklı strateji benimseyerek ve farklı planlamalar içerisine girerek oyunu oynayabiliyor ve farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Arka planda bir hikayenin anlatıldığı ve bu hikaye kapsamında ilerlemeye çalıştığınız oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda buraları keşfedebiliyorsunuz. Buraları keşfederken çeşitli karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşimi altına girebiliyor ve bazı karakterleri kendi ekibinize dahil edebiliyorsunuz. Yine diğer taraflar oyunda bulmaca içerikleri yer alıyor ve bu bulmaca içeriklerini de bu kapsamda deneyebiliyor ve bunları çözmeye başlıyorsunuz. Bulmaca içeriklerini çözmeye çalışırken elbette biraz zorlanabiliyor ve bulmacanın özünü öğrendikten sonra bu size daha kolay bir şekilde gelebiliyor. Bulmacaları çözdükten sonra da elbette karşılığında çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz. Gittiğiniz bu farklı bölgelerde yaşayan çeşitli karakterler bulunuyor, bunlarla beraber diyaloglar arasına girebiliyor ve onlardan çeşitli görevlerde elde edebiliyorsunuz. Elbette bu görevler kapsamında farklı yeteneklerin ve becerilerin sahibi olabiliyor aynı zamanda ekipmanlarınızı da geliştirebiliyorsunuz.
 
Oyundaki deneyim tamamen sizin hamlelerinize göre değişkenlik gösteriyor
 
 

Iron Danger içerisinde bu dünyaya hükmetmeye çalışan bir cadı kraliçe bulunuyor. Bu kraliçeyi alt etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve onların hamlelerine karşı gelmeye başlıyoruz. Kadim güçlerle beraber kapışacağımız oyun içerisinde farklı farklı düşman tiplemeleri karşımıza çıkıyor ve bu düşman tiplemelerinin nasıl hamle yaptığını önceden kestirmek gerekiyor. Düşmanların her birinin kendine ait çeşitli saldırı stilleri ve yapıları bulunuyor. Dolayısıyla onların hamlelerini kesmek ve bir an önce onları indirmek şart. Farklı farklı mekaniklerle beraber karşımıza çıkan oyunda fantezi bir evren bizlere sunuluyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi 15 saatten fazla bir oynayış içeriği yer alıyor. Bu içerikle beraber oyunda geniş kapsamlı bir deneyime adım atıyor ve her dövüşün önemli olduğunu oyun içerisinde görebiliyoruz. Oyunda farklı farklı stratejiler benimseyebiliyor ve bu stratejiler üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyorsunuz. Normal düşmanların haricinde bir de patron savaşlarının bulunduğu yapımda zorlu mücadelelerin kilidini açabiliyor ve bu patronları alt etmek için de ekibinizle beraber çeşitli planlamalar yapabiliyorsunuz. Örneğin bir karakteri sağdan götürürken diğer karakteri ise sürekli olarak onu meşgul edecek şekilde tutabiliyor ve arkadan dolanan karakterinizle beraber düşmanı gafil avlayabiliyorsunuz ve ona yüksek hasarlar verebiliyorsunuz. Bu tarz oyun içerisinde farklı farklı planlamalar yapabiliyor ve karakterlerinizi kullanabiliyorsanız.
 
PS ve Xbox sayfası
 
 

Daha önce birçok platforma çıkış yapmış olan bu yapım şimdi ise yeni nesil  konsollar için gelmiş durumda. Hikayeyi deneyimleyeceğiniz, farklı bir deneyim elde edebileceğiniz ve birçok unsurun harmanlandığı bu yapım PlayStation mağazasında 359 Türk lirasından satışta bulunurken Xbox mağazasında ise 56 Türk lirasından satışta. Bu tarz sıra tabanlı taktik savaşların ve gerçek zamanda aksiyon içeriğinin harmanlandığı yapımlardan hoşlanıyorsanız ve bir şans vermek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Iron Danger Platformlar: PC Geliştirici: Action Squad Studios Dağıtıcısı: Deadalic Entertainment Tür: Taktiksel Rol Yapma Oyunu Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler