Iwata: Yeni Zelda 3 Yıl İçinde Piyasaya Çıkmalı

Skyward Sword beklediğimize değdi, ama bu kadar beklemek de hoş değil
26.11.2011 08:58 Alkan Adakaner

      The Legend of Zelda: Skyward Sword'un geliştirilmesi gerçekten de çok uzun sürdü öyle değil mi? Bu kadar uzun süre bekledikten sonra belki devrimsel bir oyunla karşılaşmadık, ama oldukça kaliteli bir oyunu oynama şansımız doğdu. Peki bu kadar bekletilmek nasıl bir duygu? Nintendo başkanı Satoru Iwata'ya göre pek hoş değil.
 
     Satoru Iwata, Zelda serisinin yapımcısı Eiji Aonuma ve yönetmeni Hidemaro Fujibayashi ile yaptığı konuşmada 5 yıllık sürenin çok uzun olup olmadığını iğneleyici bir dille sordu, bu ikili ilk olarak yeni Zelda'yı geliştirmenin çok zor bir iş olduğunu ve önlerinde aşmaları gereken çok sayıda engel bulunduğunu söylese de, sonunda patronlarının ciddiyetini anlayıp "3 yıllık sürede bir oyun geliştirilebilir" demek zorunda kaldılar.
     
     Iwata Asks adlı röportaj tarzındaki bu konuşmalarda Satoru Iwata'nın da 5 yıllık uzun geliştirme sürecinden rahatsız olduğu sözlerine açık bir biçimde yansıdı. Eğer 3DS için geliştirilecek Zelda oyununu Aonuma ve Fujibayashi yapacaksa en az 3 yıl beklememiz gerekecek. Diğer yandan taşınabilir konsollara çıkan Zelda oyunlarını farklı ekiplerin geliştirme ihtimali daha yüksek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Legend of Zelda: Skyward Sword Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler