Jagex: MMO'lar Sadece Bir Oyun Değildir

Sosyalleşmek gibisi yok :)
12.08.2011 19:05 Alkan Adakaner


     Jagex'i tanıyor musunuz? Kendileri 450 çalışanı bulunan İngiliz bir MMO geliştiricisi ve Runescape adlı oyunları ile 2001 yılından bu yana 130 milyon kişiye hitap ettiler. Bu World of Warcraft'ın 10 katına eşit bir rakam.
 
      Edinburgh Interactive konferansına katılan Jagex Ceo'su Mark Gerhard "Çok oyunculu devrim" başlığı altında bir konuşma yaptı ve bu konuşmada MMO oyunlarındaki sosyalleşmenin önemine dikkat çekti. Gerhard'ın sözleri şu şekildeydi:  "MMO sadece bir oyun değildir. Yaşayan, nefes alan bir topluluktur. Bir dünyadır"
 
      "Bir adım daha ileri gitmek istiyorum. MMO daha az bir dünya, daha çok bir araya gelmek için bir geçit ve bu alandaki ilişkileri sağlamlaştırmak içindir. Sosyal açıdan ise oyunun kendisi insanları oyunu oynamaya iten zorlayıcı ve zorunlu değil bir unsur değil, arkadaşlarınızın bulunduğu bir yerdir. İşte bu nedenle bu bir devrimdir ve bir oyun kutusunun arkasında yazan bir özellik değildir."
 
     Gernhard'ın vurguladığı en önemli nokta ise şuydu "Evet, insanlar bir eğlence deneyimi için buraya geliyorlar, ama aynı zamanda arkadaşları ile sosyalleşmeye geliyorlar. Bu nedenle burada kalıyorlar."
 
     MMO oyunları uzun süredir popülerliğini koruyor ve bu gidişle bu popülerlik daha da artacak gibi görünüyor. İnsanlar sadece oyun oynamak değil, sosyalleşmek de istiyor. Bir oyuncu için de sosyalleşmenin en iyi mekanlarından birisi de doğal olarak MMO'lar oluyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler