"Japon Oyuncular Neden Batı Oyunlarını Almıyor?"

The Elder Scrolls V: Skyrim'i beğenmeyen arkadaşa selamlar buradan.
23.01.2012 07:32 Beril Sergün


     Okyanusun her iki tarafındaki insanlara göre Japon oyuncular, Batı yapımı oyunlarla pek ilgilenmiyorlar.
 
     2Channel'da geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir tartışma vardı, sizin de diyebileceğiniz gibi; "Önemli olan oyunun Batı tarafından yapılmış olması değil."
 
     Bir çok kişi tartışmaya katıldı ve herkesin kendi adına söyleyecek şeyleri vardı, bakalım neler demişler;
     
     "Bir çok Japon oyuncu TPS ve FPS oyununu kaldıramıyor."
 
      "Bunun en büyük sebeplerinden biri kesinlikle reklamların azlığı, ayrıca Fallout: New Vegas'ı reklamını kastederek söylüyorum, Japon versiyonu gerçekten çok garipti. Oyunun gerçek amacını yansıtmıyordu, Kuzey Amerika versiyonunu dublaj yapıp yayınlasalardı, o zaman ülkede yer edinebilirdi."
      
     "Batı yapımı oyunları bitirmek çok zor, ben de artık zorlanmak yerine bıraktım gitti."
 
     "Altyazıların geneli kötü."
 
     "Bana hepsi birbirinin aynısı."
 
     "Neden mi? Çünkü yapılan bütün oyunlar SIKICI. Oblivion, Fallout, Red Dead Redemption, Skyrim.. hepsi iş yapma oyunu. Hepsi sadece kılıç mı yoksa silah mı kullanıyorsun dışında aynı. Üstelik büyük düşmanlar da yok!"
 
     "Sadece Batı oyunları değil, hiç bir oyun satmıyor. Japonya'da sadece seriler satın alınıyor. Yeni bir şey alınmıyor. Seriyse satın alınır, değilse çöpe."
 
     "İnsanlar Batı yapımı filmleri gayet izliyor, bence oyunları satmada başarısızlar ya da Japonya'nın ne istediğini bilmiyorlar."
 
     "Hey, ben çok Skyrim, Oblivion, Fallout, CoD, Battlefield, FIFA ve 2K Sports'un yaptığı oyunları çok fazla oynuyorum ve çok da iyi oyunlar olduğunu düşünüyorum. Aslına bakarsanız ben Batı yapımlarından başka bir şey oynamıyorum bile."
 
      Bu tartışma hala devam ediyor aslında, daha devam etsem sanırım 2-3 haberi kaparız burada bu yüzden uzatmadan, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

İlgili İçerik Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Greedfall 2'den Yeni Oynanış Videosu Geldi: Yol Haritası Açıklandı 13 Dk önce Activision, Hikaye Odaklı Oyunlar İçin Elsewhere Stüdyosunu Kurdu 2 Saat önce MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 14 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler