Japonya Depremi Oyun Sunucularını da Vurdu!

Görüntüler 2012 filmi gerçek mi olacak dedirtiyor...
14.03.2011 00:21 Levent Polater

 
    Geçtiğimiz günlerde Japonya'da gerçekleşerek tüm dünyayı ayağa kaldıran 8.9 şiddetindeki devasa deprem büyük bir yıkıma yol açmıştı. Depreme karşı tüm önlemlerini alan Japonlar, maalesef Tsunami dehşetine yenik düştüler. En kısa zamanda eski günlerine dönmelerini umduğumuz Japonya'nın can kaybı, beklenilenin altında gözükse de maddi kayıp astronomik rakamlara ulaşmış durumda. Oyun endüstrisinin de kalbinin attığı yerlerden biri olan Japonya'da bazı oyun sunucuları da hasar almış. Internet ve telefon şebekelerinin hasar gördüğünü düşünürsek buna benzer sonuçlar bekleniyordu.
 
     Square Enix'in bugün yaptığı açıklamalara göre Final Fantasy XI ve Final Fantasy XIV sunucuları en az 1 haftalığına 'offline' (kapalı) olacak. Nedeni ise Japonya'nın elektrik şirketlerinin deprem sonucu oluşan hasarı onarmak istemesi. Geçici bir süre sunucusunu kapatmak zorunda kalan başka bir oyun ise Konami'nin Metal Gear Online'ı olacak. Sebep ise aynı. Kapalı kalacağı süre ise belirsiz...
 
    3 oyunun da tüm dünya tarafından bir süreliğine oynanamayacağı böylelikle açıklanmış oldu. Japonya'nın yaşadığı bu trajediden sonra bu duruma karşı çıkmak gerçekten çok acımasızca olur.
 
   Square Enix, bu süreçte Final Fantasy oyuncularının ücretlendirilmeyeceği müjdesini verdi ve şu açıklamayı yaparak oyunculardan anlayış istedi:
 
    "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, olağandışı durumlar sonucu ortaya çıkan bu olaya gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz."
 
    Japonya'nın şu anda içinde bulunduğu durumu üzüntü ile karşılıyorum. Görüntüler gerçekten tüyleri diken edecek cinsten. İlk paragrafta da belirttiğim gibi Japonya'yı en kısa zamanda eski hâline dönmüş görmek istiyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Platformlar: PC PS3 PS4 Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: RPG Çıkış Tarihi: 27 Ağustos 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler