Japonya'da Korsan Oyunun Cezası 20.000€

02.10.2012 16:06 Erkut Köse


    Her ülke kendi çapında korsana bazı yaptırımlar uygulayarak yayılmasını önlemeye çalışıyor. Bu yaptırımlar çoğu zaman yeterli olmasa da Japonya'da yürürlüğe konan yasa epey caydırıcı görünüyor.
 
    Zira eğer Japonya'da artık oyun indirirseniz 20.000€ gibi oldukça devasa bir bedeli ödemek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca bu karar 2 yıl hapis cezası olarak da verilebiliyor. Yani siz 2 senenizi içeride geçirirken indirdiğiniz oyunun yeni versiyonu çoktan piyasaya çıkmış oluyor.
 
    Bu rakamlar korsan içeriği yükleyen kişi için değişiklik gösteriyor. İllegal içerik yükleyen kişilerin hapis cezası 10 yıla kadar çıkabiliyor.
 
    Yaptırımlar ne kadar büyük olsa dahi, sistemin takibi bir o kadar zor oluyor elbet. Böylesine çok kullanıcının kontrol altında tutulması büyük masraflar gerektiriyor. Umarız gerçekten bu tarz sistemler doğru bir şekilde işler ve korsan kullanım azalır.

İlgili İçerik Yorumlar 48 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds PS5 Demosu 60 FPS'te Çalıştı 21 Dk önce 2001 Yılında Piyasaya Sürülen En İyi Simülasyon Oyunları 2 12 Saat önce 2001 Yılında Piyasaya Sürülen En İyi Simülasyon Oyunları 12 Saat önce 2001 Yılında Piyasaya Sürülen Strateji Oyunları 12 Saat önce Ekim 2024'te Çıkacak Büyük Oyunlar: 17 Farklı Oyun 29 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler